5 bizarnih trikova koji pomažu pri mršavljenju

| Beauty |

Plava blagovaonica?
Plava blagovaonica?

Imamo neki blagi osjećaj kao da cijeli život muku mučimo s kilogramima. Nema te dijete, načina prehrane, fitness programa, savjeta i trikova koje nismo uzeli u obzir i barem jednom dali priliku. Spremni smo probati svašta i pristati na svašta ne bi li si olakšali gubitak neželjenih kilograma.

Danas donosimo 5 najbizarnijih i neobičnijih savjeta koje smo ikada čuli. Ogledalo u plavoj blagovaonici? Vrpca oko struka? Nećemo vas lagati, dati ćemo im priliku...

1. Pomirišite ono što jedete 

Koliko god to zvučalo blesavo, učinkovito je. Istraživanje dr. Alana R. Hirscha iz Chicaga dokazalo je da su ljudi koji mirišu hranu manje gladni pa zbog toga i mršave brže i lakše. Tajna je u tome da se mozak može prevariti te dok mirišite hranu on percipira da ste je pojeli i da ste siti.

2. Objesite ogledalo nasuprot svojem mjestu za stolom

Jedno od istraživanja pokazalo je da objedovanje ispred ogledala smanjuje unos hrane za jednu trećinu. Očito nas pogled u ogledalo podsjeti na to zašto pokušavamo smršaviti pa nam i hrana više nije toliko zanimljiva.

IKEA Songe Mirror ($100)
IKEA Songe Mirror ($100)

3. Okružite se plavom bojom

Da li ste ikada vidjeli fast food restoran u plavoj boji? Vjerojatno niste jer upravo ta boja djeluje na smanjenje apetita. Stoga jedite na plavom stolnjaku, na plavim tanjurima pa čak i u plavoj haljini. Boje poput crvene, žute i narančaste zabranjene su u područjima kuhinje i blagovaonice.

Zara plava haljina, 499 kn
Zara plava haljina, 499 kn

4. Slikajte hranu

Umjesto da zapisujete svaki zalogaj, slikajte ga i pogledajte na telefonu ili računalu. Vizualni dokaz onog što jedete u većini slučajeva će vam pomoći da smanjite unos hrane koji ste namjeravali konzumirati.

5. Zavežite se

Naizgled čudan zahtjev, ali itekako učinkovit. Fitness guru Valerie Orsoni je u svojoj knjizi "Le Petit Secret" (Male tajne ) otkrila kako Francuskinje vrlo često nose vrpcu oko struka kada idu na večere. Naravno ispod odjeće, a ona ih upozorava kada su pretjerale s večerom jer će pri svakom zalogaju oko njih postajati sve čvršća i čvršća.