5 beauty proizvoda koje morate imati

| Beauty |

Instagram/@skincare

Često slušamo o beauty proizvodima koje moramo imati.

No,pitanje je jesu li nam sve te kreme, serumi i drugi preparati zaista potrebni?

Kada sagledamo sve činjenice dolazimo do zaključka da vam nije potreban tisuću i jedan različit proizvod za njegu kože, već samo dobri basic preparati kojima vjerujete.

Ako svoju rutinu želite održati minimalnom ovo je 5 proizvoda koji bi se trebali naći u svakoj kozmetičkoj torbici ili toaletnom ormariću.

Neovisno o tipu kože, svatko će imati koristi od ovih proizvoda jer je njihova svrha očistiti kožu, osvježiti je, nahraniti i zaštititi, čime se obuhvaća cijela beauty rutina za zdrav i blistav ten.

Sredstvo za čišćenje lica

Redovno i temeljno čišćenje lica je ključan korak u održavanju blistave kože.

Tek kada je lice temeljito očišćeno, možete mirno otići na spavanje, a preporučuje se čistiti lice i ujutro kako bi se uklonio višak sebuma koji je nastao tijekom noći.

Pri biranju sredstva za čišćenje lica, vodite računa o sastavu te ne pretjerujte s korištenjem agresivnih proizvoda jer tako možete postići kontraefekt, odnosno vaša se koža može početi mastiti još više.

Piling

Piling je korak u njezi kože koji se nadovezuje na čišćenje lica, a uz pomoć njega uklanjaju se sve nečistoće s lica, kao i odumrle stanice s površine kože, koje u mogu dovesti do začepljivanja pora i nakupljanja bakterija koje uzrokuju upalne procese, prištiće i akne.

Redovni piling izrazito je važan za osobe koje imaju masnu kožu jer se upravo njime pospješuje uklanjanje mrtvih stanica te se pospješuje prodiranje aktivnih sastojaka u dublje slojeve kože.

Serum

Već pojavom prvih znakova starenja u rutinu njege kože bi trebalo uvrstiti i serum. Ova magična tekućina u bočicama najčešće je najdjelotvorniji dio njege kože jer sadrži visoku koncentraciju aktivnih sastojaka i prodire u dublje slojeve kože nego što to rade kreme.

Serumi su laganije teksture i nanose se u kapima, a važno je naglasiti da se serum uvijek nanosi prije kreme.

Hidratantna krema

Kreme predstavljaju polučvrste emulzije ulja i vode. One su kremaste i glatke teksture koja klizi po licu te su za svaki tip kože, a ključno je odabrati onu koja vam najbolje odgovara.

Ako imate suhu kožu, izaberite kremu koja sadrži  hranjiva ulja, a ako vam je koža masna, bolje će vam odgovarati krema na bazi vode.

Hidratantna krema je korak koji će koži vratiti vlagu i spriječiti nastanak dehidracijskih bora, a ako ona sadrži i zaštitni faktor, minimalizira negativni utjecaji UV zračenja i prijevremeno starenje kože.

Krema za područje oko očiju

Koža oko očiju tanka je i podložna starenju prije nego ostatak lica, zato je tom području potrebna posebna njega, posebno ako uz bore imate i problema s podočnjacima.

Važno je napomenuti da područje oko očiju zbog svoje osjetljivosti nije preporučljivo tretirati običnom kremom za lice jer ona može biti preagresivna.