5 beauty proizvoda koja bi trebali čuvati u hladnjaku

| Beauty |

Jeste li znali da neke od beauty proizvoda koje svakodnevno koristie bolje držati u hladnjaku nego na tropskoj klimi vaše kupaonice?

Maska za lice
Za ugodnije uživanje pod maskom za lice najbolje je čuvati ju u hladnjaku. Što je temperatura maske niža, bolje će sjesti na vašu kožu, a i uklonit ćete je bez ikakvih iritacija.

Krema za područje oko očiju
Ovaj proizvod svakako vrši funkciju da vas održi mlađima što duže, no jeste li znali da će biti puno učinkovitiji ako se nalazi na nižoj temperaturi? Hladnoća sužava žilice te se protok krvi smanjuje kroz meka tkiva.

Lak za nokte
Čuvanje laka za nokte u frižideru zadržat će formulu u optimalnom stanju za primjenu te ćete spriječiti zgušnjavanje i formaciju grudica koje su učestala pojava jednom otvorenog laka ta nokte.


Parfem
Svjetlost i toplina utječu na promjene razina veoma osjetljivih parfemskih sastojaka. Ako svoj najdraži parfem čuvate u hladnjaku, daleko od sunca i topline, formula će ostati netaknuta, a vaš miris identičan danu kada ste ga kupili.

Retinol i vitamin C
U trenutku kada se ovi aktivni sastojci izlože neprijateljskom okruženju u kojem živimo (sunce i toplina), mijenjaju svoju kemijsku strukturu te im se ''čarobne moći'' znatno smanjuju.