5 beauty pogrešaka koje hitno trebate ispraviti

| Beauty |

I dok smo preplavljene savjetima o ljepoti sa svih strana, vrlo lako se može dogoditi da zanemarimo upravo one savjete koji su nam najkorisniji. Tijekom svakodnevne rutine uljepšavanja garantiramo vam da radite barem jednu od ovih grešaka - a da ih niste ni svjesni! Možda mislite da vam ne štete, ali svakako odmažu pri procesu uljepšavanja. U nastavku pročitajte nekoliko beauty pogrešaka koje SIGURNO radite svakoga dana, plus - korisne savjete koji vam pomažu pri njihovom ispravljanju...

Regenerator za kosu nanosite cijelom dužinom kose

Zašto je greška? Regenerator nije šampon za kosu i ne treba se koristiti na isti način. U protivnom, tjeme će akumulirati “ostatke”, zbog kojih će vaša kosa izgledati “spljošteno”. Drugi problem je što će vam se kosa brže mastiti, pa ćete je morati prati svaki dan, pogotovo ako imate meku kosu. Ako žene s kovrčavom kosom koriste regenerator cijelom dužinom, može se dogoditi da njihove lokne izgube svoju formu.  
Savjet: Nanesite regenerator samo na dio kose ispod ušiju.

Dijelite šminku s prijateljicama

Zašto je greška? Odgovor je jednostavan - razmjenom šminke, razmjenjujete i bakterije i viruse. Maskaru, olovke za oči i ruževe nikad nemojte dijeliti. Ako ih posudite prijateljicama vrlo lako možete završiti s infekcijom, upaljenim okom ili herpesom na usnama. 
Savjet: Sa svojom prijateljicom možete dijeliti tajne, ali kako kaže svaki dermatolog, nikada ne trebate dijeliti šminku. Ako ste morali posuditi šminku prijateljici, preporučuje se da je prvom prilikom dobro “očistite”.

Nanosite parfem neposredno prije izlaska iz kuće

Zašto je greška? Budite oprezni, jer ako se nanesete parfem kad ste potpuno odjeveni mogao bi ostaviti tragove na odjeći, ali i promijeniti svoj miris u puno neugodniji. Parfemi su uglavnom formulirani da se nanose samo na kožu, a ne na tkaninu.
Savjet: Prije nego što se odjenete, nanesite malo parfema na pulsirajuće točke - zglobove na rukama, iza uha, donji dio vrata. 

Nanosite puder bez hidratantne kreme 

Zašto je greška? Nanošenje pudera na lice na koje niste nanijeli hidratantnu kremu može izazvati pojavu mrlja, zato što puder na nekim mjestima može biti brže upijen, a na nekima ostane masniji.
Savjet: Svakako nanesite hidratantnu kremu prije šminkanja jer će vam puder ljepše "sjesti" na lice i ostaviti bolji finish.

Dok čupate obrve preblizu ste ogledalu

Zašto je greška? Kada stojite preblizu ogledala koncentrirate se na svaku dlačicu umjesto na kompletan oblik obrva, pa kao rezultat toga možete počupati i više nego što je potrebno.
Savjet: Dok oblikujete obrve trebate gledati cijelo lice, kako biste oblik prilagodili ostalim crtama lica. Zato je najbolje da ovo ne radite gledajući se u ogledalo-povećalo nego ispred običnog ogledala u svijetloj prostoriji.