4 trika za nestanak peruti

| Beauty |

Instagram/ @amandakhamkaew

Problem s peruti je jedan od najčešćih beauty problema s kojim se mnoge žene svakodnevno susreću, ali uz malo truda i stručnih savjeta i ovaj problem je rješiv.

Donosimo vam 4 načina da se riješite peruti:

Koristite pravilno regenerator
Jedna od većih grešaka koju mnogi prave je nanošenje regeneratora na cijelu kosu pa čak i na tjeme glave. Tako se pore na koži zatvore i stvara se problem s pojačanom peruti. Potrudite se da regenerator nanosite samo na krajeve kose kako biste je nahranili.

Povećajte unos vitamina
Ako vam perut predstavlja veliki problem, trebate svoju prehranu obogatiti vitaminima A i C, omega 3 masnim kiselinama, cinkom i željezom.

Izaberite prirodne šampone
Da biste se riješili peruti, potrebno dobro nahraniti tjeme glave i korijen dlake, a to ćete najbolje postići prirodnim uljima kojih ima u prirodnim šamponima bez sulfata i drugih kemikalija, koje samo isušuju tjeme i pospješuju pojavu peruti.

Perite kosu najviše 3 puta tjedno
Svakodnevno pranje kose pretjerano isušuje vaše tjeme i potiče stvaranje peruti. Svedite pranje kose na 3 puta tjedno, što je idealna mjera za održavanje čiste kose i uspješno smanjenje problema suhog tjemena.