4 savjeta za zdravu i sjajnu kožu

| Beauty |

Pixabay

Njega kože je jako važna za naš izgled.

Koža je naš najveći organ i moramo paziti na nju. Kad je koža zdrava, ima taj posebni sjaj.

Pročitajte 4 savjeta za zdravu i sjajnu kožu:

Pripazite na prehranu
Prehrana ima važnu ulogu u njezi kože. Određena hrana kao što su mliječni proizvodi kod mnogih ljudi izaziva alergijske reakcije. Jedna od najčešćih tema u današnjim debatama na području prehrane je čokolada. Neki kažu da ona utječe na stanje kože, a drugi kažu da ne utječe. Bez obzira na to što je istina, najbolje je pridržavati se nutritivno bogate dijete koja uključuje mnogo svježeg voća i zelenog lisnatog povrća te vlakana.

Piling kože
Piling je odličan način za postizanje divnog tena. Investirajte u dobar piling za tijelo jer ćete njime ukloniti mrtve ćelije kože s tijela.
Piling kože radite jednom ili dva puta tjedno kako bi koža mogla disati.
Budite pažljivi: veoma je važno ne koristiti pilinge za tijelo na licu jer je koža na licu puno tanja i osjetljivija nego na ostatku tijela.

Hidratacija
Voda se oduvijek smatra najefikasnijim prirodnim, skoro besplatnim tretmanom za svako stanje kože zbog svoje alkalnosti i pH vrijednosti od 7.3., voda sprečava dehidrataciju koja može dovesti do pojačane proizvodnje sebuma ili ulja u lojnim žlijezdama. Vašoj koži je voda potrebna kako bi funkcionirala što bolje, stoga nutricionisti i doktori preporučuju dnevni unos od šest do osam čaša vode.

Izbjegavajte sunce
Jedna od najboljih stvari koje možete uraditi za svoju kožu je štititi je od predugog izlaganja suncu. Kao što vjerojatno znate, izlaganje sunčevim zrakama može prouzrokovati opekotine. Ako je moguće, prilikom svakog boravka na suncu, nosite šešir sa širokim obodom kako bi dodatno zaštitili osjetljivu kožu lica.