4 savjeta za jačanje lomljivih noktiju

| Beauty |

Nije uvijek lako odrediti uzrok lomljivih noktiju, a kamoli pronaći najbolji način za njihovo jačanje.

Agresivni proizvodi, genetski faktor, nedostatak vitamina i minerala, bolesti (psorijaza ili problemi sa štitnom žlijezdom), neželjeni efekti lijekova i infekcije samo su neki od najčešćih uzroka. U svakom slučaju, krajnji rezultat je isti –lomljivi nokti.

Donosimo vam 4 savjeta kako ih ojačati.

Koristite ulje za zanoktice

Ako želite jake i zdrave nokte, prvo što trebate napraviti je da počnete redovno koristiti ulje za zanoktice. Umasirajte ga u korijen nokta i okolnu kožicu i tako ćete osigurati da budu zdravi. Odaberite formulu koja sadrži ulje jojobe zato što ima sitne molekule koji prodiru u ploču nokta. Dobro je i ulje od badema koje hidrira i nokat i kožu.

Redovno potapajte ruke u hranjivu mješavinu

Dvaput tjedno potopite šake u mješavinu limunovog soka (pomaže u jačanju zahvaljujući sadržaju vitamina C) i maslinovog ulja.
Skinite lak pa u posudi pomiješajte pola šalice limunovog soka s pola šalice maslinovog ulja. Ugrijte mješavinu tako da postane mlaka. Potopite ruke u zdjelu i držite ih u njoj desetak minuta. Kada istekne vrijeme, višak ulja umasirajte u nokte. Zatim stavite par pamučnih rukavica i nosite ih preko noći kako biste povećali apsorpciju hranjivih sastojaka.

Odmorite nokte od agresivnih kemijskih supstanci

Svakog mjeseca napravite barem tjedan dana odmora od gela i trajnog laka.

Posavjetujte se s liječnikom

Nedostatak vitamina i minerala u prehrani odražava se i na izgled kože, kose i noktiju. Potrudite se svakodnevno u organizam unijeti sve neophodne nutrijente. Liječnik će utvrditi nedostaje li vam neki od njih, a istovremeno će isključiti druge potencijalne probleme, poput onih sa štitnom žlijezdom

Bez obzira na to kako ćete jačati nokte, ne očekujte rezultate preko noći. Za promjene je ponekad potrebno više mjeseci (posebice za nokte na nogama jer im treba duže vremena da porastu). Nemojte odustati prerano jer ako su vaš cilj zdravi nokti, ne postoji brzinsko rješenje.