4 savjeta koji će vam pomoći imati dužu i gušću kosu za mjesec dana

| Beauty |

 

Duga i sjajna kosa je sav svake žene, a mi vam u nastavku donosimo 4 savjeta kako to postići.

Kosa raste između 0,3 do 0,5 mm dnevno, 1 do 1,5 cm mjesečno i 12 do 15 cm godišnje pa je teško u kratkom razdoblju postići dugu kosu, no i to je moguće.

Ako osjećate da vaša kosa sporo raste, donosimo vam nekoliko savjeta kako kosu učiniti dužom i gušćom za samo 30 dana.

Uvijek koristite regenerator
Regenerator za kosu nanosite svaki put kada perete kosu. Osim toga, možete koristiti i nekoliko sastojaka direktno na kosu i tjeme kao što je sok od luka, koprive, jabukovog ocata i kokosovog mlijeko koji hrane kosu i poboljšavaju njen rast.

Pripazite na prehranu
Stručnjaci su primijetili da konzumacija određene hrane može potaknuti rast kose. Posebno se savjetuje jesti hranu bogatu biotinom ili vitaminom H koji djeluju kao gorivo za tijelo. Hrana bogata biotinom su mlijeko, sir, jaja, sve vrste orašastih plodova, kuhana jetra, sardine, losos i avokado.

Ne perite je prečesto
Nije dobro često prati kosu, čak i ako vjerujete da je ne biste trebali pustiti da bude prljava. Svakodnevno pranje može kosu učiniti suhom i uzrokovati gubitak prirodnih esencijalnih ulja.

Pustite kosu da diše
Ako je vaša misija imati dugu kosu, nemojte je prejako vezati. To nepotrebno zatezanje može uzrokovati lomljenje kose. Još jedna važna stvar na koju morate imati na umu je prekrivanje kose prilikom izlaska. Sunce može naštetiti vašoj kosi baš kao i vašoj koži pa nosite šešir ili nanesite kremu za sunčanje na tjeme.