4 razloga zašto MORATE redovito čistiti četkice za šminku

| Beauty |

Brinuti se o koži ne podrazumijeva samo pranje i hidratiziranje lica. Znamo koliko je lako zaboraviti na stvari koje svaki dan stavljamo na lice: mobitel, jastuk i četkice za makeup! U nastavku donosimo 4 razloga zašto trebate brinuti o svojim četkicama za šminku BAREM jedanput tjedno (poželjno bi bilo i svaki dan). 

1. BAKTERIJE. Samo razmislite o tome što se sve svakog dana prilijepi za vaše četkice: šminka, mrtve stanice kože, bakterije, prašina, prljavštine i ulje iz kože. Trebamo li reći išta više? Očito je da su sve ovo potencijalni razlozi nastanka prištića i upala na koži. 

2. JEDNOSTAVNIJA I BOLJA APLIKACIJA. Puno je jednostavnije nanositi šminku na lice s čistim četkicama nego s onima koje na sebi imaju stare ostatke proizvoda na sebi. Ovo se posebno tiče tekućih proizvoda!

4 razloga zašto MORATE redovito čistiti četkice za šminku
4 razloga zašto MORATE redovito čistiti četkice za šminku

3. UNIŠTAVATE PROIZVODE. One bakterije koje smo spomenuli na početku odlaze ravno na vaše makeup proizvode koji neće trajati onoliko dugo koliko je to predviđeno.  

4. ŠTEDITE NOVAC. Četkice će vam trajati puno duže budete li se brinuli za njih te će duže ostati meke i lijepe. Kvalitetne četkice nisu jeftine i trebate ih smatrati investicijom za koju se na kraju krajeva treba i brinuti.