4 neočekivana uzroka pojave prištića

| Beauty |

Instagram/ @amandakhamkaew

Iako ste odavno poodmakli od tinejdžerske dobi i dalje vas kroz život s vremena na vrijeme prate suputnici čije ćete društvo teško opisati kao poželjno i nadasve ugodno. Riječ je, naravno, o prištićima, a da biste ih se riješili nije dovoljan samo kvalitetan tretman, već i znanje o tome što ih sve uzrokuje.

Donosimo vam 4 neočekivana uzroka pojave prištića:

Upotreba mobitela
Mobilni telefoni također mogu biti uzrok prištića, jer na pametnim telefonima ima puno bakterija. Stoga, kada ste na telefonu, ostavite minimalan razmak između lica i telefona te redovito očiste telefon s dezinfekcijskim sredstvom. Ista stvar vrijedi i za sve koji nose naočale.

Pogrešni proizvodi za kosu 
Proizvodi za njegu kose koji su visoko mirisni ili čak ljepljivi gelovi za kosu i sprejevi mogu iritirati kožu i začepiti pore. Ako vam je kosa raspuštena, ostatci ulja i proizvoda utrljat će vam se u lice.

Ne isperete temeljito gel za umivanje 
Za mnoge od nas dnevni ritual započinje umivanjem s gelom za čišćenje lica te nanošenjem kreme. Sve je to dobro dokle god temeljno isperete gel za umivanje. Ako to ne učinite, pH vaše kože bit će poremećen, a pore će ostati začepljenje što rezultira nastankom prištića.

Hormonalni disbalans
Iznenada pojava prištića u odrasloj dobi često je uzrokovana povišenim razinama testosterona. Ako tijelo proizvod više muškog hormona za rezultat lojne žlijezde proizvode povećane količine sebuma. Test krvi najbolji je način za kontrolu hormona.