4 načina kako osigurati da vaš parfem traje duže

| Beauty |

Instagram/ @turqouiselove9

Ako ste ikad primijetili da, kako vrijeme postaje hladnije, sve manje osjetite miris svog parfema, to nije plod vaše mašte. 

Malo je poznata činjenica da parfem ne ostaje dugo na vašoj koži tijekom zime. Zašto?

To se događa zbog pada temperatura, kao i prirodne razina vlage vaše kože, zbog čega ona postaje puno suša, a to se stanje dodatno pogoršava uključenjem grijanja.

Suha koža ne drži parfem, ali postoje načini za borbu protiv ovog problema. No, to ne znači konstantno špricanje ovom mirisnom vodicom. Zapravo, ako to učinite, vjerojatno ćete postati "slijepi za nos" zbog svog mirisa, što znači da ćete ga prestati primjećivati.

U nastavku pročitajte četiri načina kako, tijekom zime, osigurati da vaš parfem traje duže.

Držite kožu hidratiziranom

Možda se čini očiglednim, ali najlakši način da zaustavite utjecaj suhe kože na vaš parfem je zadržati tijelo hidratiziranim.

Korištenje bogate emolijentne kreme nakon što izađete iz tuša, zadržavat će vlagu i pomoći će trajanju vašeg parfema te će osigurati da manju pojavu iritacija i ljuskanju kože po hladnijem vremenu.

Prilikom nanošenja kreme preporučujemo da obratite posebnu pozornost na to gdje nanosite miris. Na primjer, vrat i zapešća, kako biste se osigurali da su ona dobro hidratizirana.

Druga je mogućnost zamijeniti svoj parfem s mirisnom kremom za tijelo, kako biste se, istovremeno, borili protiv dehidracije i uživali u omiljenom mirisu.

Izaberite eau de parfum

Kada birate između parfema i toaletne vode, za zimu preporučujemo eau de parfum.

Eau de parfum sadrži veću koncentraciju ulja, koja imaju veću dugovječnost na koži. Preporučuje se ulaganje u visokokvalitetni parfem s udjelom ulja od 20-30% . Dodatno ulje daje mirisu dugovječnost i znači da ne morate tako često nanositi svoj parfem.

Usredotočite se na osnovne note

Lagane cvjetne i citrusne note često se nalaze u gornjem sloju mirisa, što znači da ćete ih primijetiti odmah kada se našpricate, ali oni najbrže izblijede pa nastupaju dugotrajnije bazne note.

Da biste osigurali dugovječnost svog parfema, morate potražiti osnovnu formulu s teškom notom, koja ima tendenciju izjednačiti se s mirisima koji uključuju niz drvenih i mošusnih nota ili orijentalnih akorda poput ambera i ouda.

Ili, ako bogatije note nisu vaš potpis, pokušajte nanijeti svoj lakši miris na vrh težeg, kako biste produžili trajanje svoje omiljene arome.

Pažljivo nanesite miris

Najbolje mjesto za nanošenje mirisa je na mjestima pulsa, uključujući zglobove i iza ušiju, jer se ovdje vaša koža najviše zagrijava.

No, izbjegavajte 'trljati' svoj parfem u kožu, posebno na zglobovima, jer to može skratiti razvoj mirisa, posebno na suhoj koži.

Zimi može biti učinkovito raspršiti miris na šalove, kapute pa čak i na kosu, jer su vam vrat i zglobovi često prekriveni slojevima odjeće, a to može učiniti vaš miris manje prepoznatljivim.