4 načina kako očistiti organizam nakon obilne blagdanske hrane

| Beauty |

Zdravim namirnica u borbu protiv kilograma!
Zdravim namirnica u borbu protiv kilograma!

 Blagdanske večere su iza nas, kolačići su pojedeni i priznajemo, malo smo previše uživali u kuhanom vinu (više puta). Nakon mnogobrojnih kalorija, šećera i ugljikohidrata koje smo konzumirali u jako kratkom periodu, osjećamo se malo nezadovoljno oko veličine svojeg struka...

Vrlo je jako doživjeti grižnju savjet nakon blagdana, ali mi smo tu da vam kažemo kako grižnju savjest ne trebate trpjeti! Skupili smo 4 jednostavna savjeta i trika kako očistiti svoje tijelo nakon obilne blagdanske hrane i vratiti se na pravi put taman u novoj godini!

1. Zamijenite sva pića s VODOM

Ako niste znali, čišćenje kompletnog ljudskog sistema može se obaviti u - tjedan dana! Za početak, zamijenite kavu, alkohol i zašećerena pića s vodom te se potrudite popiti preporučene dvije litre vode svakog dana. Voda pomaže u rješavanju natrija iz tijela i zbog nje ćete se osjećati zadovoljnije i sitije nakon obroka. Prihvaćamo!

2. Očistite jetru

Istina je - vaša jetra filtrira alkohol, kojeg ste vrlo vjerojatno dosta konzumirali tijekom blagdana, ali također služi i kao filter za sve druge toksine koji ulaze u vaše tijelo. Baš zato, zeleni čaj je odličan način kako odmoriti i obnoviti jetru te pojačati proces detoksikacije. Jeli netko za čaj?

Zeleni DETOX čaj
Zeleni DETOX čaj

3. Pojačajte svoju dozu vitamina C

Vitamin C je antioksidant koji štiti naše tijelo od slobodnih radikala i toksina, savršen za pripremu vašeg tijela za post-blagdanski detox. Kao i uvijek, razgovarajte sa svojim liječnikom prije uzimanja bilo kakvih dodataka i suplemenata. Ili pojačajte unos vitamina C na nama draži način - voćem! 

4. Jedite zdravo!

Predlažemo da napunite hladnjak zdravim namirnicama poput voća, povrća i čistih proteina. Ako nemate "lošu" hranu kraj sebe, nećete ju ni jesti! Povrće poput brokule i artičoka odličan su izbor pri detoksikaciji tijela i opskrbi tijela energijom.