4 načina kako izbjeći mrlje od crnog vina na ustima

| Beauty |

De gotho Pinot crni

Koliko god volimo čašu dobrog crnog vina (ili dvije ili tri), toliko i mrzimo mrlje koje ostavlja na našim usnama i zubima. Kako bismo izbjegle look lika iz "Vampirskih dnevnika", ponekad se odlučujemo za bijelo vino ili neko drugo, manje "neuredno" piće. Ali što bi djevojka trebala učiniti kad baš jako želi čašu Pinot Noira?

U nastavku pročitajte savjete kako izbjeći mrlje od crnog vina na ustima! 

1. Koristite piling za usne

Kada znate da ćete piti crno vino, obavezno prije koristite piling za usne te se tako riješite mrtvih stanica kože i pripremite glatku površinu na usnama koja će manje upijati vino. Jedina stvar koja je gora od usana punih mrlja od crnog vina su suhe, ispucale usne koje situaciju čine još 10 puta gorom!  

2. Nosite dugotrajan, taman ruž za usne

Taman ruž za usne je siguran način kako izbjeći i sakriti mrlje od vina. Najbolje je da odaberete mat ili dugotrajan tekući ruž. Biti će u redu i ako je crveni ili pak boje vine. Još bolje pri kamufliranju mrlja! 

M∙A∙C Retro Matte tekući ruževi
M∙A∙C Retro Matte tekući ruževi

3. Pripremite se s balzamom za usne

Još jedan odličan savjet koji smo čuli je nanijeti balzam za usne prije nego otpijete gutljaj vina kako bi stvorili zaštitu na usnama zbog koja će praktički odbiti vino. Plus: usne će biti hidrirane prilikom procesa! 

Burt’s Bees Beeswax Lip Balm
Burt’s Bees Beeswax Lip Balm

4. Pijte vodu

Zvuči logično, ali često zaboravljamo na ovaj trik. Nakon gutljaja vina popijte i gutljaj vode - tako ćete isprati ostatak vina s usana. A da i ne spominjemo prednosti hidracije tijekom noći zbog koje će vam jutro biti drastično lakše! Vjerujte nam.