4 make-up looka za Noć vještica

| Beauty |

Hallowen/ Noć vještica

Najstrašnija noć u godini sve je bliže! Svima je jasno da se radi o Halloweenu, odnosno Noći vještica, koja ove godine pada u subotu, što znači da će se tražiti karta više za partije pod maskama diljem grada pa mnogi već traže načine kako zablistati. Zablistati? Ne, biti što strašniji i originalniji u odabiru svoje maske. Kad je riječ o looku za Noć vještica, lakše je zamisliti nego izvesti no tu na scenu stupa kreativna make-up stručnjakinja Ivana Mlikota koja trendove prenosi na lica svojih modela.

Tipične boje Noći vještica su narančasta i crna, prva povezana s bundevama, a druga sa smrti i strahom no kad je riječ o make-upu granica nema pa tako tijekom te noći „oživljavaju“ zombiji, vampiri, vještice, porculanske lutke, kosturi i ostala bića koja utjeruju strah u kosti.

Polovična lubanja

Halloween make-up
Polovična lubanja

Ivana ističe kako mnoge djevojke žele zadržati dozu seksipila i privlačnosti čak i u Noći vještica pa je jedna od najpopularnijih maski koje njezine klijentice biraju tzv. Polovična lubanja. Taj look karakterizira stil maskiranja u kojem je na jednoj polovini lica oslikana lubanja, dok je druga naglašena elegantnim make-upom u koje se ističe omiljeni crveni ruž i smokey eye, s naglašenim crnim eyelinerom.

Prayer in C 

Halloween make-up
Prayer in C

Hit koji je obilježio proteklu godinu, Prayer in C, Robina Schulza i Lilly Wood popularizirao je tzv. Elegantne kosture, odnosno look u kojem je cijelo lice oslikano kao lubanja, ali korištenjem šarenih boja na bijeloj podlozi i oblika poput srca, zvjezdica i kružića, kako bi se istaknula ženstvenost te maske. Ivana savjetuje da se look upotpuni cvijećem u kosi i razigranim haljinama i cipelama s visokim potpeticama.

Strašni Zorro i Zastrašujuća tišina

Halloween make-up
Strašni Zorro

Ljubiteljice monokromatskog izgleda i crno-bijele jednostavnosti u Noći vještica dolaze na svoje jer su upravo te dvije ne-boje prvi izbor za sve koji zaista žele zastrašiti. I dobra vijest, ti crno-bijeli lookovi odlično izgledaju i na dečkima pa je moguće osmisliti i zajedničke maske za parove. No, takve, naizgled jednostavne ideje, ističe Ivana, nisu nimalo lake u izvedbi, a kako bi se istaknula od uobičajenih, osmislila je dva looka: Strašni Zorro, odnos masku u kojoj se ističe crni „povez“ preko očiju, nacrtan naravno, bojama za lice te Zastrašujuća tišina, odnosno korzet na usnama, masku koja donji dio lica pretvara u korzet, dok se gornji dio ističe minimalističkim potezima oko očiju.

Halloween make-up
Zastrašujuća tišina

Svaki od predloženih lookova može se dodatno naglasiti perikama, odabirom odjeće i modnih dodataka, no s pravim odabirom make-upa, i obična crna haljina, odnosno majica i hlače za dečke će biti dovoljni. 

Svi koji žele u Noći vještica, a ako je vjerovati statistikama iz svijeta, to je drugi najkomercijalniji praznik, biti drugačiji i originalni, bez obzira na spol i dob, mogu se javiti Ivani na njezinu Facebook stranicu i brzo rezervirati svoj termin za šminkanje za najstrašniju noć u godini.