4 jednostavne rutine koje uljepšavaju život

| Beauty |

Svi ste sigurno barem jednom čuli da je osmijeh ženin najbolji prijatelj. Istina, nasmijana žena zrači i ljepša je (pogotovo kad ima lijepe i održavane zube), baš kao i Angelina na ovoj fotografiji. Treba se što više smijati, osmijeh je lijek za sve, ali isto tako moramo nadodati da postoje dani kada nam baš sve krene po zlu. Bilo da smo se ustali na lijevu nogu, imamo PS, bilo da nam baš taj dan pegla spali majicu ili nas kosa ne sluša, svi od nas imaju one dane kada požele ne izlaziti iz stana... Američki nutricionisti i stručnjaci izdvojili su nekoliko navika koje jednostavno unesemo u svakodnevni život, a uz koje će nam svaki dan rezultirati osmijehom.

  • Nemojte dopustiti da se budite u mračnoj prostoriji. Večer prije podignite roletne i pustite da u sobu ulazi prirodno svjetlo. Također, ukoliko kojim slučajem niste primijetili, na mobilnim uređajima je nerijetko zvono alarma iritirajuće i nimalo ugodno za uho. Zato, promijenite ton alarma jer zasigurno će vam ujutro biti ugodnije čuti tonove drage pjesme nego iritirajuće Cvrrrnnn Cvrrnnn...
  • Kada jedete doručak nipošto nemojte zaboraviti uključiti što je moguće više bobičastog voća. Ono vas diže iz sna, pokreće metabolizam i nimalo manje važno – pomaže održati vitku liniju.
  • Uvijek pošaljite sve važne e-mailove večer prije kako bi osobu kojoj su namijenjeni dočekali odmah ujutro. Naime, istraživanja pokazuju da poslovni ljudi uvijek odgovore na mailove koje pročitaju kada dođu na posao, tj. između 8:00h i 9:00h, a kada ujutro dobijete pozitivan odgovor od šefa na vašu zamolbu o produženom godišnjem odmoru, sigurno će dan automatski postati ljepši.
  • Potrudite se da idete na vrijeme na spavanje i da si osigurate sedam sati sna. Ni više ni manje. Naime, stručnjaci tvrde da je dugo vremena magična brojka za san bila osam sati, no novija istraživanja potvrđuju da je sedam sati idealan period potreban za potpuni restart tijela.