4 greške koje radite s kokosovim uljem

| Beauty |

Prirodno je, ne zahtijeva pomno planiranje budžeta, kosu čini sjajnom, a kožu baršunastom i njegovanom. Cijeli svijet je poludio za kokosovim uljem zbog čudnovatih moću kada je riječ o ljepoti.

Ipak mnogi zaboravljaju kako kokosovo ulje nije rješenje za sve tiplove kože, kao ni za sve primjene. Donosimo vam 4 stvari, odnosno primjene kokosovog ulja koje trebate izbjegavati.

1. Nanosite ga izravno na lice
Ako je vaša koža masna i sklona proizvodnji sebuma, nemojte koristiti kokosovo ulje. Ono može začepiti pore te uzrokovati mitesere i prištiće. Iznimka su osobe s izrazito suhom kožom, koja brzo i jednostavno apsorbira ulje.

2. Uklanjate šminku bez ispiranja ulja
Koristite kokosovo ulje za čišćenje šminke? Malu količinu ulja nanesete na blazinicu s kojom čistite lice? Sve je to u redu dok ne napravite kardinalnu pogrešku, odnosno ne isperete ostatak ulja. Ostatak ulja u kombinaciji sa sitnim ostatcima šminke začepit će vaše pore, a koža neće moći disati.

3. Kupujete pogrešan proizvod
Jedino prirodno hladnoprešano kokosovo ulje ima dobre masne kiseline koje želimo. Dobro pročitajte etiketu na ambalaži. Pravo ulje je tekuće na toplijim temperaturama, dok se na hladnijima pretvara u bjelkastu pastu.

4. Koristite kokosovo ulje kao masku za kosu
Svi smo barem jednom probali. Ako imate izrazito masnu i tvrdoglavu kosu, slobodno nastavite, ali sve osobe s finom i nježnom kosom trebaju izbjegavati kokosovo ulje. Problem nastaje pri ispiranju istoga, gdje je potrebna znatno veća količina šampona za kosu kako bi se ulje ispralo, a samim time stvara se kontraefekt njezi ulja.