4 elementa uz koja će vaša kosa biti zdrava i brže rasti

| Beauty |

Instagram / @stephsa

Svi sanjamo o punoj, sjajnoj i snažnoj kosi. Određeni elementi mogu snažno utjecati na rast kose, kao i na njezinu kvalitetu. Donosimo vam četiri najvažnija uz koje ćete vidjeti promjenu.

Biotin
Biotin je vitamin B skupine i jedan od najvažnijih vitamina potrebnih vašoj kosi. Pruža joj potrebnu hidrataciju i na taj način je čini snažnijom i sjajnijim. Biotin sadržavaju banane, jagode, špinat i zobene pahuljice.

Vitamin B
Vitamini B3, B5 i B6 osiguravaju snažniju strukturu kose i aktiviraju metabolizam. Također stimulira prirodnu proizvodnja sebuma koji podržava metaboličke aktivnosti korijena kose i osiguravaju zdravu kožu. Ovu vitamini se uglavnom nalaze u orašastim proizvodima i mahunarkama.

Instagram / @colorbyashley

Željezo
Nedostatak željeza u organizmu često pogađa žene, pogotovo za vrijeme menstruacije. Jedan od simptoma manjka željeza je i pojačano opadanje kose. Razlog tome je što željezo podupire mnoge procese rasta jer transportira kisik po tijelu, a može se apsorbirati kroz meso, leću, špinat i soju.

Cink
Cink u tragovima također je potreban za rast kose. On i tvori glavne sastojke, odnosno keratin i kolagen. Cink se nalazi u hrani kao što su voće i orašasti plodovi.