3 trika uz koja ćete uvijek izgledati odmorno

| Beauty |

 

Podočnjaci i natečenost područja oko očiju su jedan od najčešćih beauty problema većine žena.

Uzroci podočnjaka mogu biti genetska predispozicija, hormonalne promjene, alergijske reakcije, smanjena cirkulacija koja se javlja s godinama, loša prehrana i stalna izloženost stresu te najobičnije situacije poput obilnog plakanja.

Bez obzira na umor i nenaspavanost, postoje načini da se riješite podočnjaka, a u nastavku vam donosimo 3 trika uz koja ćete uvijek izgledati odmorno.

Hladni oblozi

Kao S.O.S. rješenje, hladni oblozi na očima suzit će krvne žile, a time i trenutno smanjiti vidljivost podočnjaka. No,oblozi nikako ne smiju biti prehladni jer bi mogli dovesti do pucanja kapilara. Kao oblozi mogu poslužiti kolutovi svježeg krastavca, korištene vrećice zelenog čaja ili blazinice natopljene čajem od kamilice.

Unosite dovoljno vode

Minimalno 2 litre vode dnevno potaknut će cirkulaciju i pospješiti uklanjanje štetnih tvari iz organizma, a samim time smanjiti i natečenost područja oko očiju.

Pripazite na prehranu

Za smanjenje natečenosti važno je što jedete. Izbjegavajte hranu bogatu solima i pobrinite se da unosite dovoljno vitamina K (zeleno i lisnato povrće), vitamina B12 (crveno meso, riba, jaja, mlijeko), vitamina C (agrumi, paprika, nar) te antioksidansa (bobičasto voće).