4 trika da ne dobijete prištiće ispod maske

| Beauty |

Naša koža pod zaštitnim maskama trpi iznimna oštećenja.

Zaštitne maske su obavezne  u javnom prijevozu, trgovinama i svim zatvorenim prostorima, a nošenje istih više sati može uzrokovati probleme s kožom. Korištenje zaštitnih maski je dobro za naše zdravlje, odnosno za prevenciju od virusa, za našu kožu to je pogubno.

Ako se i vi borite s nepravilnostima na koži zbog nošenja zaštitne maske, u nastavku vam donosimo 4 trika kojima ćete spriječiti neželjene posljedice.

Maske od prirodnih materijala

Prvi trik je pripaziti kakve maske koristite. Tkanina od koje je maska izrađena uvelike utječe na vašu kožu. Birajte prirodne i mekane materijale poput pamuka pa se vaša koža neće nepotrebno znojiti.

Održavajte masku čistom

Jako je važno redovito mijenjati masku. Ako nosite jednokratnu, odmah nakon korištenja je bacite u smeće. Ako, nosite masku od prirodnih materijala, obvezno je operite na visokoj temperaturi nakon svakog korištenja.

Večernja beauty rutina

Stvorite naviku svakodnevne beauty rutine. Ako ste došli doma i znate da više taj dan nećete izlaziti, odmah očistite lice kako bi koža imala dovoljno vremena regenerirati se. U protivnom će vam se začepiti pore te će se javiti problematični prištići i miteseri .

Nemojte istiskivati prištiće

Zadnji, ali ništa manje važan trik je ni slučajno ne dirati rukama lice.Istiskivanje prištića ostavit će trajne posljedice na površini vaše kože u vidu malih ožiljaka, odnosno kraterima u kojima se zatim nakupljaju nečistoće te se više nikada nećete riješiti mitesera.