3 stvari koje morate znati prije nego obojate kosu u plavo

| Beauty |

 

Promijeniti boju kose se čini kao bezazlena sitnica, ali toliko toga može poći po krivu.

Iako se svaka od grešaka može ispraviti, neke se ne mogu popraviti baš odmah. A postoji i nekoliko stvari koje treba znati, a odnose se na pripremu prije odlaska kod frizera i posljedice nakon.

Plava boja kose je oduvijek zahtijevala nešto više truda kada je njega u pitanju u odnosu na kosu tamnijih tonova. Iako nam je svima jasno da plava kosa zahtijeva dosta vremena i truda uloženog u adekvatnu njegu, kao i česte posjete frizeru, popularnost plave kose i zlatnih pramenova ne jenjava.

Kada se jednom odlučite prijeći u plavu, morate biti svjesni koliko je važno što češće posjećivati frizera kako biste svoju boju zadržali svježom i prirodnom, a kosu zdravom i bez ispucalih vrhova.

Instagram/@marianna_hewitt

Njega plave kose zahtijeva različite kozmetičke preparate koji će vašoj kosi sačuvati elastičnost i sjaj.

Kako bi se postigla savršena nijansa plave boje, koriste se proizvodi koji agresivno utječu na vašu kosu, smanjuju kvalitetu dlake i kosi oduzimaju zdrav i sjajan izgled. Ako prirodno imate svjetliju kosu, bit će vam nešto lakše prijeći u plavu i postići željenu nijansu, ali je intenzivna njega podjednako važna.

Platinasto plava boja ne pristaje svakom tenu i jako je važno slušati savjet frizera ako vam preporuči da se ipak odlučite za nešto tamnije pramenove kako ne biste izlagale kosu štetnom utjecaju bez potrebe.