3 stvari koje će se dogoditi vašem licu kada prestanete koristiti puder

| Beauty |

Nošenje pudera svaki dan opterećuje kožu na razne načine, posebice ljeti pa je ponekad dobro pustiti kožu da diše.

Dok vladaju visoke temperature, pokušajte ne nositi šminku barem nekoliko dana i primijeti ćete razne prednosti poput prirodnog sjaja kože, manjih pora i smanjenje pojave prištića. Kako bismo vas potaknuli da odložite tekući puder, paletu za konturiranje i ruž, donosimo vam činjenice kakva će vaša koža biti ako se prestanete šminkati.

U nastavku vam donosimo 3 stvari koje će se dogoditi vašem licu ako se prestanete šminkati određeno vrijeme.

Imat ćete čišću kožu

Što više šminke koristite, više toksina stavljate na kožu. Posebice ako ne čistite redovno četkice - tome dodajte još i nakupljene bakterije. Ova prljavština u kombinaciji s bakterijama ne samo da zatvara pore, već I može uzrokovati upale, dovodeći do bolnih bubuljica.

Manje pore

Tekući puder, rumenilo i bronzer izgledaju lijepo na koži, ali se ispod površine ove mikro-čestice akumuliraju u našim porama sa svakim nanošenjem.
Uz smog iz zraka, prljavština se nakuplja u porama, čineći da se one pune i šire tijekom vremena. Iako se vaše pore neće smanjiti nenošenjem šminke, izbacivanjem šminke smanjit ćete punjenje pora, i uz redovno čišćenje, one će djelovati uže.

Koža više neće biti toliko suha

Izbacivanjem šminke barem u kratkom periodu, pomoći ćete vašoj suhoj koži da se hidrira i odmori.
Naime, šminka remeti prirodni proces obnove ćelija naše kože. Da ne pričamo koliko je štetno kada zaspite sa šminkom. Kod suhe kože, proces ljuštenja kože je sporiji - šminka ga dodatno usporava, čineći da mrtve ćelije kože duže ostaju na površini. Nenošenje šminke znači čistu površinu kože koja se može nesmetano obnavljati.