3 savjeta kako ukrotiti mladu kosu (jednom zauvijek!)

| Beauty |

Rihanna voli svoju mladu kosu!
Rihanna voli svoju mladu kosu!

 Dignite ruku ako i vi obožavate provesti sat vremena na stiliziranje i feniranje kose, da biste shvatili kako vaša neposlušna mlada kosa leti po svuda. Ne vidimo vas, ali pretpostavit ćemo da niste dignuli ruku. U redu je, nismo ni mi.

Mlada kosa: ne možemo živjeti s njom, a doslovno ne možemo ni živjeti bez nje. Tvrdoglava je, neposlušna i izuzetno iritira - ali s frustracijama dolaze i inovacije. Danas smo skupili neke od najboljih i najlakših načina kako ukrotiti mladu kosu, ali i nekoliko savjeta kako da ju napokon prihvatimo.

Mlada kosa je znak nove kose koja počinje rasti. Pretjerano feniranje može često biti razlog tvrdoglave i krute mlade kose koja neuredno strši u svim smjerovima - pogotovo zato što se mlada kosa s prednje strane tjemena najbrže suši. Koristeći ulje za kosu, poput primjerice Moroccanoil ulja - dobar je način kako ubrzati rast kose i ukrotiti postojeću mladu kosu.

Moroccanoil
Moroccanoil

METODA BR.1

Korak 1: Namočite ju. Mlada kosa mora biti kompletno mokra ako ju želite stilizirati.

Korak 2: Jednom kada je vaša mlada kosa mokra, koristeći prste umjesto četke započnite proces feniranja. Savjet koji nas se najviše dojmio jest naizmjenično korištenje vrućeg i hladnog zraka pri feniranju. Na taj način nećete "spaliti" kosu i presušiti vlasi.

Korak 3: Uzmite staru četkicu za zube i poprskajte ju lakom za kosu. Zatim nježno začešljajte mladu kosu u smjeru u kojem želite da stoji. Ako niste fan laka za kosu možete odabrati i kremu za stiliziranje. Nanesite kremu prstima ili je lagano utapkajte na četkicu kako biste što bolje zagladili i ukrotili mladu kosu.

Big Sexy Hair
Big Sexy Hair

METODA BR.2

Zamijenite svoj šampon za suho pranje kose s prahom koji se u dodiru s kosom transformira u čistu formulu za dodavanje teksture kosi. Ovaj Big Sexy Hair Powder Play Volumizing & Texturizing Powder radi upravo to. Nakon što ga nanesete uz korijen kose primijetit ćete kako dobivate ozbiljan volumen. Koristite zapešće (ne dlan, jer želite izbjeći utrljavanje dodatnih ulja u mladu kosu) kako biste raspodijelili proizvod uzduž cijele linije kose.

PRIHVATITE IH!

Druga opcija? Prihvatite svoju mladu kosu. Rihanna je nekoliko puta viđena s frizurom kojom je savršeno prihvatila i istaknula svoju mladu kosu. Svakom "neurednom" frizurom zapravo ćete uključiti i svoju mladu kosu u look. Izgledat će kao da se uopće niste trudili ako lagano zavežete pletenicu, punđu ili visoki rep. Neurednom pletenicom također ćete moći sakriti svoju mladu kosu bez dodatnih proizvoda za stiliziranje.