3 razloga zbog kojih vam lak za nokte ne traje dugo

| Beauty |

Iako se čini da ne postoji jednostavnija stvar od lakiranja noktiju, to može biti jako frustrirajuće jer ponekad nokti, čak ni poslije uloženog truda, ne izgledaju besprijekorno.

Kako biste što duže imale urednu i lijepu manikuru, trudite se da izbjegnete tipične pogreške koje pravimo kad je u pitanju lakiranje noktiju.

U nastavku vam donosimo 3 razloga zbog kojih vam lak za nokte ne traje dugo.

Ne posvećujete dovoljno pažnje njihovoj čistoći

Prije lakiranja noktiju, treba ih detaljno očistiti alkoholnim octom jer se i vidljiva i skrivena prljavština na njima nakupila tijekom dana. Ako primijetite ostatke laka, pređite ploču nokta acetonom kako biste bili sigurni da su nokti savršeno čisti. Važno je da nakon korištenja acetona ili pranja ruku uvijek pričekajte da se ploča nokta potpuno osuši, kako ne bi pucala. Time ćete osigurati i da lak duže traje.

Žurite, pa ne koristite bazni lak, ni top coat

Bazni lak treba biti drugi korak pri sređivanju noktiju jer osigurava dužu postojanost laka. Nanesite ga na cijelu površinu, posebno vodeći računa o vrhu jer je taj dio nokta najpodložniji listanju i pucanju. Ako želite intenzivnu boju, prije nego što nanesete drugi sloja laka, pričekajte da se prvi potpuno osuši. Nakon što završite s lakiranjem, ne zaboravite top coat uz koji će se nokti brže osušiti, a boja biti postojanija i ljepša.

Zaboravljate na važnost održavanja

S vremena na vrijeme nokte treba namazati uljem ili lakom s vitaminima koji će poboljšati njihovu kvalitetu i spriječiti listanje i pucanje. Neophodna je i redovna njega okolne kože, kao i sređivanje zanoktica, kako bi vaša manikura uvijek izgledala besprijekorno.
Ako za čišćenje kuće koristite neke agresivne kemikalije, kožu ruku i nokte obavezno zaštitite rukavicama. Kemijska sredstva mogu oštetiti površinu nokta pa je odgovarajuća zaštitna oprema najbolji način da to spriječite.