3 promjene koje ćete vidjeti na koži kada se prestanete šminkati

| Beauty |

Svakodnevno šminkanje opterećuje kožu na razne načine pa je ponekad dobro odmoriti kožu.

Pokušajte ne nositi šminku barem tjedan dana i primijeti ćete razne prednosti poput prirodnog sjaja kože, manjih pora i smanjenje pojave prištića. Kako bismo vas potaknuli da odložite tekući puder, paletu za konturiranje i ruž, donosimo vam činjenice kakva će vaša koža biti ako se prestanete šminkati.

U nastavku vam donosimo 3 promjene koje ćete vidjeti na svojoj koži ako se prestanete šminkati određeno vrijeme.

Pore će djelovati uže
Tekući puder, rumenilo i bronzer izgledaju lijepo na koži, ali se ispod površine ove mikro-čestice akumuliraju u našim porama sa svakim nanošenjem.
Uz smog iz zraka, prljavština se nakuplja u porama, čineći da se one pune i šire tijekom vremena. Iako se vaše pore neće smanjiti nenošenjem šminke, izbacivanjem šminke smanjit ćete punjenje pora, i uz redovno čišćenje, one će djelovati uže.

Imat ćete manje bubuljica
Što više šminke koristite, više toksina stavljate na kožu. Posebice ako ne čistite redovno četkice - tome dodajte još i nakupljene bakterije. Ova prljavština u kombinaciji s bakterijama ne samo da zatvara pore, već I može uzrokovati upale, dovodeći do bolnih bubuljica.

Spasit ćete suhu kožu
Izbacivanjem šminke barem u kratkom periodu, pomoći ćete vašoj suhoj koži da se hidrira i odmori.
Naime, šminka remeti prirodni proces obnove ćelija naše kože. Da ne pričamo koliko je štetno kada zaspite sa šminkom. Kod suhe kože, proces ljuštenja kože je sporiji - šminka ga dodatno usporava, čineći da mrtve ćelije kože duže ostaju na površini. Nenošenje šminke znači čistu površinu kože koja se može nesmetano obnavljati.