3 načina kako najbolje sakriti neželjeni izrast!

| Beauty |

Izrast ima skoro magičan način da se pojavi od niotkuda. Jednog dana vaša kosa izgleda odlično; možda ste taman počeli primjećivati rast kose, ali u količini koju ćete samo vi primijetiti. Zatim, iz vedra neba, pogledate se u ogledalu i odjednom vas dočeka vaš itekako vidljiv, nekoliko centimetara dug izrast...I tada kreće panika! 

No ne brinite, donosimo 3 lukava načina kako ga prikriti i što učiniti kada vam izrast kvari cijelu frizuru...

 

1. Promijenite razdjeljak 

Ako uvijek razdjeljujete kosu na istom mjestu, taj dio kose se prirodno spljošti i tako se vaš izrast više vidi. Razdijelite kosu na drugoj strani i ostavite ju razbarušenu. Ništa više ne naglašava izrast od ravne, beživotne kose. Ili, zaboravite na razdjeljak u potpunosti i podignite kosu u rep, pletenicu ili punđu.

2. Poradite na volumenu i teksturi kose

Što više možete podignuti svoju kosu s tjemena, to bolje! Volumen oko korijena kose učinit će boju manje vidljivom. S obzirom na to da kosa nakon nekoliko dana od pranja izgleda beživotno, koristite šampon za suho pranje kose kako biste dobili volumen u kosi i riješili se viška ulja s korijena. Plus: šampon za suho pranje će stvoriti teksturu kojom ćete lakše sakriti izrast.

3. Koristite sjenilo za oči

MAC 212 Flat Definer Brush
MAC 212 Flat Definer Brush

Sjenilo za oči, ili možda bolje rečeno, najraznovrsniji proizvod u vašoj kozmetičkoj torbici, čini čuda na kosi! Pronađite mat nijansu koja odgovara vašoj boji kose i nanesite ju na vaš razdjeljak ili izrast s četkicom. Nemojte pretjerati s količinom sjenila u početku, uvijek se možete vratiti i popraviti ili nadodati sjenilo gdje treba.