3 načina da posvijetlite kosu bez posjete frizeru i korištenja štetnih kemikalija

| Beauty |

Preparati za izbjeljivanje kose mogu biti toliko štetni da će vam trebati mjeseci, a možda i godine da oporavite svoju kosu.

Srećom, postoje i druge mogućnosti koje su prirodne i neće oštetiti vašu kosu. Limeta, cimet, med i ocat samo su neki od sastojaka koji će vam pomoći da posvijetlite kosu.

Osim što će je posvijetliti, dat će joj sjaj, mekoću i snagu.

 

Čaj od kamilice i limete

Kamilica ima brojne zdravstvene koristi pa je dobar izbor za prirodni tretman kose. Skuhajte dvije šalice vode i stavite pet vrećica čaja od kamilice i dvije žlice soka od limete. Pričekajte da se ohladi i ulijte tekućinu u bocu s raspršivačem. Nanesite je ravnomjerno na cijelu kosu. Pričekajte da se osuši pa nanesite regenerator i isperite kosu. Vidjet ćete razliku nakon dva ili tri korištenja.

Cimet i regenerator

Cimet je uobičajen sastojak u mnogim proizvodima koji su dostupni na tržištu, jer osim što pruža brojne pogodnosti, njegov miris i okus su jedinstveni. Sjajan je prijatelj kada je riječ o tretmanu za kosu, budući da je važan sastojak koji možete koristiti za postizanje one svijetle boje koju svi želimo. U pola šalice regeneratora dodajte tri žlice cimeta. Dobro promiješajte dok ne dobijete gustu kremu. Nanesite je na kosu. Ostavite da odstoji tri-četiri sata pa temeljito operite i isperite.

Med, ocat i limeta

Limeta je bogata antioksidansima. Pomaže uklanjanju suvišnog ulja s kose, čini je sjajnom te posvjetljuje kosu. U posudu sa zagrijanom vodom dodajte dvije žlice meda, dvije žlice jabukovog ocata i sok od pola limete. Dobro promiješajte i ostavite da se hladi nekoliko minuta. Nakon što se ohladi, nanesite smjesu na vlažnu kosu. Masirajte glavu i ostavite da djeluje 20 minuta pa temeljito isperite.