3 načina da izgledate naspavano i kada to niste

| Beauty |

Instagram/ @negin_mirsalehi

Kaže se da su oči ogledalo duše, no kada se ujutro probudimo s natečenim područjem oko očiju ili tamnim kolutovima zbog kojih djelujemo umorno i starije, naša duša i ne djeluje baš svježe i pozitivno.

Upravo su podočnjaci i natečenost područja oko očiju jedan od najčešćih problema ljepote većine žena. Njihovi uzroci mogu biti sve od genetske predispozicije, hormonalnih promjena, alergijskih reakcija ili smanjene cirkulacije koja se javlja s godinama, preko loše prehrane, manjka sna i stalne izloženosti stresu, pa sve do najobičnijih situacija poput obilnog plakanja.

Instagram/ @negin_mirsalehi

Donosimo vam 3 načina kako ublažiti podočnjake:

Hrana protiv podočnjaka
Za smanjenje natečenosti važno je što jedete. Izbjegavajte hranu bogatu solima i pobrinite se da unosite dovoljno vitamina K (zeleno i lisnato povrće), vitamina B12 (crveno meso, riba, jaja, mlijeko), vitamina C (agrumi, paprika, nar) te antioksidansa (bobičasto voće).

Ništa bez vode
Minimalno 2 litre vode dnevno potaknut će cirkulaciju i pospješiti uklanjanje štetnih tvari iz organizma, a samim time smanjiti i natečenost područja oko očiju.

Naspavajte se
Pokušajte dovoljno i kvalitetno spavati, bez prekida, jer neispavanost, umor i stres smanjuju cirkulaciju, ali i remete rad nadbubrežne žlijezde koja je odgovorna za regulaciju količine vode i minerala u organizmu.