3 maske za lice koje će ukloniti neželjene dlačice

| Beauty |

Neželjeni rast dlaka na licu kod žena događa se zbog visokog nivoa androgena u njihovom organizmu.  One nisu nužno opasne po vaše zdravlje, a mogu se i lako ukloniti. Postoji nekoliko opcija koje možete odabrati, poput elektrolize, laserskog uklanjanja ili depilacije voskom.

No, postoji nekoliko prirodnih načina koji će vam pomoći da se riješite ovih dosadnih dlaka.

Donosimo vam 3 maske za lice kojima možete ukloniti dlačice.

Zobena kaša, med i sok od limuna

Sastojci:
1 žlica paste od zobenih pahuljica
2 žlice meda
2 žlice limunovog soka

Zobene pahuljice izvrsne su za mnoga stanja kože kao što je iritacija, a posebno su dobre za piling. Kad se pomiješaju s medom i limunovim sokom, pomažu i u uklanjanju dlaka. Sve ove sastojke pomiješajte u pastu, utrljajte u dlakavo područje i ostavite da djeluje 15 minuta. Očistite.

Šećer, voda i limunov sok

Sastojci:
1 šalica šećera
1/4 šalice limunovog soka
1/4 šalice vode

Ova tehnika, nadaleko poznata kao depilacija šećerom ublažava rast dlaka. Skuhajte smjesu, promiješajte i pripazite da smjesa ne zagori ili da se ne zalijepi za šerpu. Konačni proizvod trebao bi biti zlatne boje. Prije upotrebe pustite da se ohladi.
Nanesite na dlakavo područje i počupajte dlake iz korijena. Postupak ponavljajte svako četiri tjedna.

Jaje, šećer i kukuruzno brašno

Sastojci:
1 jaje
1 žlica šećera
pola žlice kukuruznog brašna

Pomiješajte ove sastojke u zdjeli, kako biste dobili učinkovitu peel-off masku za uklanjanje dlaka. Bjelanjci su ovdje vrlo važni jer će poboljšati tonus vaše kože i stvoriti tanki sloj na licu koji pomaže u procesu depilacije.