3 loše navike u njezi kože koje svi radimo

| Beauty |

Njega kože u tridesetima
Instagram/ @emmahoareau

Loše navike u njezi kože mogu nanijeti veliku štetu zdravlju i ljepoti. Ponekad nismo ni svjesni grešaka u našoj beauty rutini koje svakodnevno radimo. Kako bi vam barem malo pomogli, nabrojali smo 3 najčešće loše navike većine žena.

Koristite previše kozmetičkih preparata
Kad je u pitanju njega kože, ovo je jedna od najčešćih ženskih pogrešaka. Korištenje velikog broja proizvoda za njegu može nanijeti veliku štetu vašoj koži. Koža mora disati, a poželjno je i upotrebljavati prirodne preparate za njegu. Kombinacija nekih sastojaka može izazvati alergiju, ali i nanijeti ozbiljnu štetu vašoj koži, na primjer može izazvati upalu uslijed pretjerane eksfoalacije.

Stalno trljate oči
Svi znamo da je koža oko očiju veoma osjetljiva. Ipak, mnoge žene često trljaju oči tijekom dana i tako doprinose nastanku bora, tamnih i otečenih podočnjaka kao i spuštanju kapaka. Izbjegavajte diranje očiju i odaberite adekvatni preparat za njegu područja oko očiju.

Upotrebljavate prljave četkice za nanošenje šminke
Jednom mjesečno treba oprati sve četkice za nanošenje šminke i ostaviti ih preko noći da se osuše no nažalost većina žena to ne radi. No tako ćete spriječiti razvoj bakterijskih infekcija. Također, ne posuđujte šminku drugim osobama, uključujući i vašu sestru i najbolju prijatelju.