3 koraka koja će vam pomoći riješiti se mitesera

| Beauty |

 

Miteseri su neizostavni neprijatelj lijepog tena. Iako je riječ o točkicama koje su jedva vidljive, one zadaju glavobolju većini žena.

Ako vašu potragu za besprijekornom kožom često ometa vojska neugodnih crnih mitesera, koji jednostavno ne žele nestati, bez obzira na to koliko jako ih se pokušavate riješiti, niste sami.

Zahvaljujući rastućoj popularnosti video zapisa o tzv. usisavačima mitesera, postali smo opsjednuti brzim i jednostavnim tehnikama vađenja istih.

No, to je u osnovi kratkoročno rješenje za čistiju kožu, a pitanje kako se zauvijek riješiti neuglednih crnih izbočine i dalje ostaje neodgovoreno.

Kako bi se u potpunosti riješili mitesera, važno je pratiti svakodnevnu rutinu njege kože koja je namijenjena za problematičnu kožu.

Koristite enzimski piling te pokušajte s proizvodima koji sadrže salicilnu kiselinu. Također, važno je napomenuti da svakodnevno, bez obzira je li vaša koža suha ili masna, koristite hidratantnu kremu lagane teksture.

Pokušajte i s peel-off maskama za lice koje ciljaju na uklanjanje mitesera te isprobajte proizvode za njegu kože koji sadrže retinol. Ako i dalje ne uspijete riješiti problem mitesera, obratite se stručnjaku i razmislite o profesionalnom laserskom tretmanu.

Najvažniji od svih savjeta je da nikako, ni u kojem slučaju, sami ne istiskujete mitesere jer time samo širite bakterije i riskirate daljnje infekcije.