3 DIY maske za lice za svaki tip kože

| Beauty |

Instagram/@dashakos

Svaka žena voli voditi brigu o koži svoga lica.

Razne kreme, serumi i maske za lice dio su naše svakodnevice, a ako želite napraviti pauzu od popularnih proizvoda koje možete kupiti u drogerijama i parfumerijama, donosimo vam recepte za 3 DIY maske za lice koje možete u potpunosti napraviti s namirnicama iz vaše smočnice.

Naime brojni sastojci koje koristimo u kuhinji mogu jako učinkovito poslužiti u ovoj beauty namjeni, ali važno je znati da su neki sastojci efikasniji od drugih, ovisno o vašem tipu kože.

Upravo zato vam donosim 3 recepta za DIY maske za lice za svaki tip kože.

Masna koža

Za ovu masku bit će vam potrebne 2 žlice izmrvljene narandže, žličica limuna i 3 izmrvljena lista mente.

Sve sastojke sjedinite u homogenu smjesu i ostavite da odstoje 10 minuta. Zatim smjesu nanesite na čistu kožu i držite 10-15 minuta te isperite mlakom vodom.

Naime, menta sadrži salicilnu kiselinu koja čisti pore, a vitamin C iz citrusa pomažu pri pilingu kože.

S ovom maskom izrazito je važno biti oprezan i paziti na vrijeme, a ako osjetite peckanje odmah isperite lice jer svježi sok limuna može izazvati alergijsku reakciju na koži.

Suha koža

Za ovu masku u posudi sjedinite 1/4 šalice izmrvljene banane, 1/4 šalice izmrvljenog avokada, 1 veliku žlicu meda, 1 žličicu maslinovog ulja i 2 velike žlice grčkog jogurta.

Masku nanesite na lice i ostavite da djeluje 15 minuta na koži te isperite mlakom vode.

Vitamin A iz banane i vitamin E iz avokada pomoći će vašoj koži vratiti sjaj dok će med, maslinovo ulje i jogurt poslužiti kao baza za nježnu kožu koja ju hidratizira iznutra.

Anti-aging

U jednoj posudi gnječite 1 manju šaku borovnica, 1 manju šaku malina i 1 manju šaku kupina sve dok ne dobijete gustu ujednačenu smjesu.

Masku ostavite da djeluje 15 minuta te zatim isperite mlakom vodom.

Naime, bobičasto voće u sebi sadrži neke od najmoćnijih antioksidanta, koji pomažu u borbi protiv oštećenja od slobodnih radikala koji mogu dovesti do preuranjenih znakova starenja.