3 dijela tijela koje trebate brijati kako bi spriječili starenje kože!

| Beauty |

 Kada kažemo riječ "britvica" , pretpostavit ćemo da "anti-aging" vjerojatno nije jedna od prednosti koje povezujete s ovim korisnim pomagalom - ali trebala bi biti! Prema dermatologinji Kerry Benjamin, postoje 3 iznenađujuća dijela tijela koji bi mogli imati koristi od brijanja - i noge nisu jedan od njih! Zaintrigirali smo vas? U nastavku pročitajte zašto je britvica vaša nova najbolja prijateljica...

Gillete Venus
Gillete Venus

“Brijanjem skidamo sloj kože i stimuliramo proizvodnju kolagena", objašnjava Benjamin. Preporučuje brijanje gornje strane dlana, vrata i dekoltea dva do četiri puta na tjedan dok ste pod tušem. Zvuči zastrašujuće, ali razmislite o ovome: "Ova područja jedna su od prvih na kojima primjećujemo znakove starenja, a korištenjem britvice kako bismo skinuli sloj mrtve kože zapravo sprječavamo vidljive znakove starenja i omogućiti vašim proizvodima koje koristite za njegu da penetriraju dublje." Što se tiče tehnike, Benjamin kaže kako se treba brijati isto kao da brijemo noge - samo nježnim pokretima.

A ako se bojite da će vam dlake izrasti deblje i tamnije, Benjamin kaže da je to mit! Samo brijanje ne mijenja strukturu folikula dlake.

Kako biste dobili što više od brijanja, Benjamin preporučuje kožu odmah poslije brijanja njegovati proizvodima s vitaminom C koji daje vašoj koži snagu i čvrstinu. "Ovo je ključ proizvodnje kolagena. Brijanjem, a zatim nanošenjem vitamina C jer tako povećavate proizvodnju kolagena i dobivate sve beneficije tog antioksidansa."