15 trikova s ružem koje svaka žena treba znati

| Beauty |

Ponekad je izbor savršenog ruža problem kada se izgubite u moru opcija, često je problem i održavati usne savršeno nježnima kako bi ruž na njima izgledao besprijekorno.

No, postoji niz malih trikova koje vrijedi isprobati kako bi vaše usne izgledale fenomenalno.

Saznajte ih u nastavku.

1) Uklonite višak ruža koji vam se nezgodno preslikava na zube tako da ćete staviti prst u usta, obaviti ga usnama i izvući van. Kako ćete izvlačiti prst, tako će se višak ruža maknuti i sigurni ste od neugodnih osmijeha.

2) Svoj najdraži ruž koristite i kao kremasto rumenilo! U ovom slučaju dobro će proći i šljokičasti i matirani ruževi, a možete birati sve tonove ružičaste, boje breskve, koraljne, a čak i crvene potrudite li se dovoljno ga razmazati.

3) Staro sjenilo iskoristite kao ruž za usne. Pomiješajte ostatke smrvljenog sjenila s balzamom ili vazelinom i odložite u mali spremnik. Kasnije ćete ga najlakše nanositi kistom za usne.

4) Želite li savršeno i neprozirno nanesen ruž za usne, nanosite ga kistom za korektor.

5) Ako želite difuzan izgled ruža za usne, nanesite ga kistom za sjenilo.

6) Nanesite primer za lice direktno oko vaših usana prije nanošenja ruža za usne, kako vam ruž ne bi curio preko rubova usana.

7) Ako su vam usne pretjerano ružičaste ili crvene, često vam odabrana boja ruža neće savršeno sjedati na njih već će vam biti izmijenjena. Da biste stvorili neutralniju podlogu za ruž, na usne natapkajte malo korektora kako biste ih neutralizirali, a toga će svaki ruž izgledati jednako kao u pakiranju.

8) Olakšajte rub olovke za usne prije nanošenja ruža tako da ćete je blago razmazati. Nakon toga prijelaz će biti još manje vidljiv.

9) Da bi vam ruž duže ostajao na usnama možete i između nanošenja dva sloja ruža otisnuti usne na jednu maramicu. Time ćete izvući višak ulja s usana pa će drugi sloj ruža bolje sjesti na usne.

10) Kako izabrati savršen ruž za usne? Odaberite neutralni ton koji je za jedan ton tamniji od vaše boje kože. To znači da njegove nijanse mogu biti roskaste, krem, breskvaste i smećkaste, a ne boje korektora kojega djevojke često nose i izgledaju s njim čudno, a ponekad i bolesno.

11) Kako izabrati najbolji crveni ruž? Ako ste svijetle boje kože, birajte ruž s plavim podtonovima, ako ste maslinaste boje kože birajte one s narančastim podtonovima, a djevojke tamnije kože mogu birati bordo, pa čak i one nijanse s primjesom šljive.

12) Stvorite savršen luk na usnama pomoću maloga trika sa slovom "X". Nacrtajte olovkom za usne X na sredini svoje gornje usnice, tako da vam dotiče vrhove usnica. Nakon toga krenite popunjavati usnice olovkom, pa ružem.

13) Istaknite svoj ruž za usne tako da ćete obrubiti usne tankim slojem korektora. Osim toga, time ćete i popraviti sve nepravilnosti ruža pa će izgledati nevjerojatno pravilno.

14) Vizualno povećajte usne tako da nanesete jednu boju ruža preko cijelih usana, a na sredinu nanesite korektor ili ruž u svjetlijoj nijansi te razmažite dok ne dobijete gradaciju boja na usnama koja izgleda vrlo prirodno.

15) Kako odsječene ili strgane ruževe popraviti? Uzmite upaljač i zagrijte dno odsječena ruža te ga postavite na bazu, a zatim ružem još zagrijte presjek dok se sasvim ne stope. No nemojte pretjerano dugo držati ruž pod vatrom jer ćete ga sasvim rastopiti.