12 žena koje mijenjaju pojam ljepote

| Beauty |

12 žena koje mijenjaju pojam ljepote

Ljepota je u oku promatrača, no često je i standardizirana. Lijepim ženama često smatramo one pravilna lica, skladna vitka tijela i dugih nogu, no u stvari nas naše mane čine apsolutno savršenima. Upoznajte žene koje mijenjaju danas mijenjaju pojam ljepote i pronađite novi girl-crush!

1) LEA T - Lea je jedan od prvih popularnih transrodnih modela, koju je otkrio Riccardo Tisci. On ju je ujedno postavio i za glavno lice Givenchyjeve kampanje za 2010. godinu, a od tada je nosila mnogo revija, snimila mnogo editorijala i bila lice mnogobrojnih brendova.

2) DENISE BIDOT - Ova punašna Latina nosila je mnogo revija na NYFW 2014. godine, a od tada je postala i jedan od poznatijih i atraktivnijih plus size modela. Bila je lice kampanja za Target, Forever 21, Macy's i Nordstrom, a sada je glasnogovornik za "CURVES", koji potiče prihvaćanje vlastitog tijela.

3) RAIN DOVE - Rain je model koji vješto pozira i za muške i za ženske modne kampanje, a zalaže se za stvaranje odjeće za "ljude", bez rodnog ograničavanja!

4) WINNIE HARLOW - Ovaj 19-godišnji model s vitiligom je natjecateljica američke verzije realityja "Next Top Model", a sada model kojega često vidimo na stranim pistama - njena karijera tek kreće!

5) MYLA DALBESIO - Ovaj model veličine "10" proslavio se kampanjom Calvina Kleina, gdje je pozirala uz modele veličine nula, bez da ju je brend naglasio kao "plus size". Ona je jedna od onih prekrasnih djevojaka "između" ove dvije vječno problematične kategorije, no zato je i obožavamo.

12 žena koje mijenjaju pojam ljepote
Jillian Mercado i Winnie Harlow

6) JILLIAN MERCADO - Ova otkačena modna novinarka bila je zvijezda kampanji za Diesel i Nordstrom, a uvijek progovara o tome kako se svi trebamo osjećati kao prelijepe jedinke, a ne tražiti odobravanje u ljepoti mase.

7) ANDREJA PEJIĆ - Znate ju kao Andrej Pejić, no od 2014. je i "službeno" žena. Andreja je već dugo godina vrlo uspješni model koji smo rado viđali na svim svjetskim pistama.

8) JAMIE BREWER - Osim što je znamo kao TV glumicu, Jamie je ujedno i prvi model s Downovim sindromom koji je nosio reviju u sklopu NYFW. Jamie je iznimno ponosna na svoju ulogu uzora mladim ženama koje se boje biti ono što jesu.

9) ELLIOTT SAILORS - Ova bivša misica, karijeru gradi isključivo kao muški model, jer smatra da muškarci mogu raditi duplo duže. Njeno predivno androgeno lice joj to svakako dopušta.

10) ROBYN LAWLEY - Ona je 25-godišnji australski plus size model koji posljednjih par mjeseci oduševljava modnu industriju! Pozirala je za, između ostaloga, za Sports Illustrated, i pokazala kako je ponekad predznak plus size u modi i više nego apsurdan. 

12 žena koje mijenjaju pojam ljepote
Denise Bidot i Rain Dove