11 super ludih načina upotrebe vazelina!

| Beauty |

 

Vazelin košta svega 30-tak kuna, a nudi nebrojeno puno mogućnosti. Od temeljnih upotreba - za prevenciju i zaštitu suhe kože tijekom hladnih zimskih mjeseci - do nešto malo bizarnijih - neki ljudi stavljaju vazelin u unutrašnjost žarulja i bočica s ljepilom kako se čep ne bi zalijepio.... Dobar stari petrolej balzam je jedan od bezvremenskih beauty proizvoda koji nas nikada neće prestati oduševljavati i uvijek će biti višenamjenski proizvod broj jedan!

U nastavku pročitajte 13 neobičnih načina kako upotrijebiti ovaj MUST proizvod svakog kupaonskog ormarića...

1. Priprema kožu za parfem

Hidratizirana koža bolje upija parfem, pa slobodno stavite malo vazelina na dijelove tijela koje želite uljepšati parfemom kako bi se miris zadržao što duže!

2. Zaglađuje kosu 

Slobodno koristite vazelin kako bi zagladili neposlušnu kosu, suhe vrhove ili čak održali obrve u mjestu.

3. Momentalni highlighter!

Zamijenite svoj highlighter s vazelinom. Nanesite malu količinu na vrhove jagodica i sredinu nosa za instantni svježi, blistavi look.

4. Uklonite mrlje od šminke s odjeće

S vlažnom krpom i vazelinom možete ukloniti mrlje s odjeće kao i s jastuka, posteljine i deka.

5. Za urednu manikuru

Nanesite vazelin na kožicu oko noktiju kako se ne bi umrljala lakom dok lakirate nokte. 

6. Zaglađuje suhu kožu

Nanesite vazelin na suhe pete ili laktove, stavite čarape, legnite u krevet i ujutro ćete imati zdravu, hidratiziranu kožu.

7. Igrajte se sa svojom kozmetikom

Pretvorite svoje obično sjenilo u prahu u prekrasno kremasto sjenilo ili rumenilo tako da ga pomiješate s vazelinom. Također, na ovaj način možete napraviti i balzam za usne u boji!

8. Prozirna maskara

Ako ste pobornica no-makeup looka, zamijenite svoju maskaru s vazelinom. Nanesite ga na trepavice za sjajni izgled, ili ga koristite kao regenerator za trepavice!

9. Za sjajne cipele

Iznošene cipele? Nanesite malo vazelina na cipele, čizme, torbicu ili bilo koji drugi kožni predmet za instantni sjaj!

10. Postignite savršen ten

nanesite malo vazelina na suha mjesta na tijelu prije nego nanosite proizvode za samotamnjenje. Ponašat će se kao zaštita i spriječiti eventualne mrlje i flekove koje bi se mogle inače pojaviti. 

11. Nježni odstranjivač šminke

Odstranjivači mogu biti skupi i grubi na području oko vaših očiju. Vazelinom ćete skinuti maskaru, tuš, sjenilo ili čak ljepilo koje su vam ostavile umjetne trepavice.