11 stvari koje vam uništavaju manikuru

| Beauty |

11 stvari koje vam uništavaju manikuru
11 stvari koje vam uništavaju manikuru

Svaka djevojka dobro poznaje onaj osjećaj dubokog razočaranja kada vidi uništen lak na tek netom nalakiranim noktima. Ili još gore, kada se probudi ujutro i vidi otiske svog jastuka na crvenom laku. Ili najgore, kad sat vremena sjedi na stolici kozmetičkog salona, plati manikuru i onog trena kad uhvati kvaku na vratima automobila, na njima ostavi dio svojeg 100-kuna-vrijednog tretmana...

“Kako je moguće da mi se već guli lak? pitate svoju četiri dana staru manikuru. Pa, moramo vam reći, svakodnevno pranje suđe nije vam baš pomoglo u njenom očuvanju. U nastavku donosimo 11 stvari koje će vam sigurno UNIŠTITI savršeno nalakirane nokte... 

1. Nekvalitetni lakovi iz salona
Postoji razlog zašto neke žene donose svoje lakove u salon. Saloni koji rade manikuru poznati su po tome da u bočice lakova stavljaju sredstva kojima im produžuju rok trajanja iz očitih razloga - što ih momentalno čini nekvalitetnijim. Umjesto toga: pronađite svoju savršenu nijansu laka za nokte, investirajte u bočicu i koristite ga svaki put. 

2. Brzo-sušeći nadlakovi
Naravno, svi smo uvijek u gužvi, ali oni brzo-sušeći nadlakovi i sprejevi sadrže aceton i ostale kemikalije koji su uzrok zašto vam se nokti brže suše - i onda se lak lakše lomi s njih. Alternativa: ulje za zanoktice. Služi kao barijera, ali neće dehidrirati i oslabiti vaše nokte.

3. Tresete bočicu laka
Tresući bočicu stvarate zračne džepiće. Zračni džepići stvaranju balončiće. Balončići su razlog zašto vam lak puca. Ako trebate promiješati lak u bočici radije ga lagano kotrljajte među dlanovima.

4. Plaćanje netom nakon manikure...
Ovo je prilično očito. Onog trena kad pokušate izvaditi kreditnu karticu ili novčanice iz novčanika, nakon upravo nalakiranih noktiju, dio boje će vam zasigurno ostati na njemu. 

kako sačuvati manikuru?
Kako sačuvati manikuru?

5. Tipkanje
Ako volite i njegujete duge nokte, moramo vam reći da ih vaša tipkovnica uništava. Kao mjeru predostrožnosti, pobrinite se da ih lakirate skroz do vrhova (pa čak i ispod) kako biste dodatno zapečatili krajeve. 

6. Traženje ključeva u torbici
Slijepo traženje i kopanje po torbici glavna su greška koju radimo nad svojom manikurom. Čak i ako su vam nokti dobro osušeni, držite ključeve u posebnom džepiću kako biste ih što lakše dohvatili. 

7. Pranje suđa
Grupo ribanje posuđa i tanjura idealan su recept kako pokvariti manikuru i uništiti nokte. Naučite koristiti gumene rukavice tijekom pranja i svi problemi riješeni! 

8. Nanošenje parfema
Možda vam zvuči glupo, ali alkohol iz parfema zapravo itekako nagriza vaš lak na noktima. Sve što želimo reći je: pazite gdje špricate.

Parfem na noktima? NO NO
Parfem na noktima? NO NO!

9. Ili laka za kosu
Ista pravila vrijede i ovdje. Ili odaberite verziju koja ne sadrži alkohol!

10. Ili dezinfekcijskog sredstva za ruke
Također, alkoholno sredstvo uništava lak i isušuje nokte. 

11. Ili kreme za sunčanje
Ovo je jedino vrijeme kada ćemo reći: izbjegavajte kremu za sunčanje...blizu vaših noktiju.