11 namirnica za zdraviju i sjajniju kožu

| Beauty |

Njegovana koža lica

Zdrava koža zahtjeva hidratizirajuće omega-3 masne kiseline, B vitamin za proizvodnju kolagena i elastina te minerale za popravak, zaštitu i regeneraciju stanica. 

Ako imate problema s kožom, možda biste trebali razmisliti o svojoj prehrani. Prije svega uključiti određene namirnice u svoju svakodnevnu prehranu. Iako vam možda zvuči suludo jesti, primjerice, kamenice i sardine - ali vjerujte nam, ne bi bilo loše povremeno napraviti namaz ili preljev od njih. Ako stručnjaci kažu da je dobro, mi ćemo probati sve za ljepšu kožu!

U nastavku pročitajte što se to mora naći na vašem tanjuru ako želite sjajniju i zdraviju kožu!

1. MORSKA HRANA

Sardine, kamenice, losos - Smatrajte ih darovima oceana za vašu kožu. Sadrže omega-3 masne kiseline, vitamin B, C i D te kalcij, cink i proteine. Vitamin B štiti vašu kožu od sunca i zaslužan je za proizvodnju kolagena i elastina! Omega-3 kiseline pomoći će vam u liječenju kroničnih akni, a cink držati i vašu kosu, nokte i oči zdravima.

kamenice
Kamenice

2. LISNATO ZELENO POVRĆE

Kelj, špinat - Ovo povrće puno je antioksidansa, vitamina A i C te vlakna i kalcija. Plus: beta-karoten koji sadrže, donosi vašoj koži mladenački sjaj o neutralizira slobodne radikale. Špinat je također odličan izvor omega-3 kiselina, željeza, magnezija i vitamina B, C i E.

Kelj

3. VOĆE

Borovnice, limun - Puni su antioksidansa te vitamina A i C. Normalizirat će proizvodnju ulja u vašoj koži, pomoći u rješavanju viška vode iz tijela te izbalansirati level kalija u vašim stanicama. 

Borovnice
Borovnice

4. ZAČINI

Peršin, korijander - Poznat kao pomagač jetri i bubrezima, peršin djeluje kao pojačivač metabolizma te istovremeno izbacuje toksine iz tijela. Korijander je pak bogat antioksidansima koji sprječavaju štetu iz slobodnih radikala. 

5. ORAŠASTI PLODOVI I ULJA

Orasi, kokosovo ulje - Dosta vam je badema? Orasi su odličan izvor omega-3 masnih kiselina, proteina i minerala koji potiču proizvodnju kolagena. Kokosovo ulje je najbolje nanijeti direktno na kožu, ali slobodno, ako ste fan, možete i popiti žlicu ulja dnevno za onaj pravi "unutarnji" sjaj. 

Kokosovo ulje
Kokosovo ulje