10 proizvoda koji mogu iritirati vašu kožu

| Beauty |

Mirisne kreme ili omiljeni miris sapuna često skrivaju mnoge tajne koje nikad ne saznate, no vaša ih koža pamti. Kako biste izbjegli iritacije ili uranjeno starenje kože, donosimo vam 10 stvari koje štetno djeluju na vaš vanjski omotač:

SAPUN: Uvijek birajte sapune koji su pH neutralni te ne sadrže nikakve alkohole koji bi dodatno isušili vašu kožu.

MIRISI: Kada kupujemo kozmetičke proizvode najčešće ih prvo pomirišemo i svakako nam je jedan od faktora odabira upravo ugodan i lijep miris. No problem je taj što upravo miris nadražuje kožu bilo da je prirodni ili sintetički. Također pripazite na mirise u omekšivačima.

PETROLEUM: Petroleum (vazelin je zgusnuti petroleum) nalazimo u hidratizirajućim kremama i čest je krivac iritacije kože. Ironično, no istinito. On čini vodootporan sloj koji ne dozvoljava vlazi da izađe iz kože što automatski znači da koža zadržava prljavštinu u sebi.

PREHRANA BOGATA SOLJU:  Sol je glavni krivac isušivanja kože ili pretjeranog znojenja (veći unos vode zbog žeđi) što također koži ne čini nikakvo dobro.

VRUĆINA:  U toplim ljetnim danima vrućina može izazvati pretjerano znojenje i stvaranje akni, osipa i trenja, stoga je bitno puno piti i zdravo se hraniti.

ZAČINJENA HRANA: Topla jela i začinjena hrana podići će tjelesnu temperaturu i raširiti krvne žile, što će dodatno iritirati kožu.

OMEKŠIVAČI I MIRISNE MARAMICE ZA SUŠILA: Ova su dva proizvoda najčešća izazivača kožnih iritacija.

VUNA: Zbog grubog materijala kao što je vuna, koža često stvara obranu od njega stvarajući osip i svrbež.

PILINZI NAPRAVLJENI OD ORAHOVE LJUSKE: Ako imate osjetljivu kožu nikako ovo nemojte nanositi na vaše lice zbog grubosti ljuske.

TONERI NA BAZI ALKOHOLA: Već smo spomenuli kako alkohol isušuje, no treba nadodati kako alkohol i pucanja kože i izuzetne iritacije.