10 makeup vještina koje svaka žena treba naučiti do 30-e

| Beauty |

Top 10 makeup vještina
Top 10 makeup vještina

 Mi na wall.hr-u čvrsto vjerujemo u “30-e su nove 20-e” mind-set, osim kad se tiče jedne stvari: makeupa! Jednostavno postoje određene vještine koje bi svaka žena trebala svladati prije nego dosegne magičnih 3-0, tako da može objeručke prihvatiti ulazak u drugu trećinu svog života s maksimalnim samopouzdanjem i elegancijom. (I prije nego što pitate, da - konturiranje se nalazi na popisu!) 

U nastavku pročitajte za kojih to 10 makeup vještina mislimo da svaka žena treba naučiti do 30-e...

1. Sakrivanje prištića

Prištići se pojavljuju i u odrasloj dobi, sviđalo vam se to ili ne. Do 30-e biste trebali naučiti kako ih pravilno prikriti korektorom i kako odabrati nijansu i formulu koja upravo odgovara vašoj koži.

Najbolji korektori
Najbolji korektori

2. Davanje sjaja licu (i njegovo suzbijanje kad treba)

Bilo da je moderna sjajna ili mat koža, u vrijeme kada ste u 30-ima biste trebali imati znanja postići oboje - bez obzira na vaš tip kože. Nama se ipak nešto više sviđa sjajnija koža jer izgleda zdravije i mladolikije.

Najbolji highlighteri na našem tržištu!
Najbolji highlighteri na našem tržištu!

3. Izgledati odmorno (čak i kad to niste)

Mislite da su duge noći i umorna jutra ostala u vašim 20-ima? Razmislite opet. Na ona jutra kada jedva otvorite oči i imate osjećaj da vas je pregazio kamion, trebali biste biti u mogućnosti popraviti i "zakamuflirati" stvari šminkom. Malo korektora na pravim mjestima učinit će čuda i u najgora jutra.

4. Olovkama stvoriti izgled punijih usana

Nažalost, u 30-ima gubite kolagen u licu, a time i punoću usana - pa je ovaj trik olovkama za usne obavezna tehnika koju morate savladati!

Bobbi Brown Lip Pencil, olovka za usne

5. Savršeno izvučen eyeliner, svaki put!

Umjetnost savršenog eyelinera nije lagana za učenje, ali vježba čini čuda - stoga biste do 30-e trebali znati izvući dobru i ravnu liniju tuša u svakoj prilici. Jako je važno pronaći stil koji odgovara vašem obliku oka i malo prakse s dobrim eyelinerom. 

6. Konturiranje bez da izgledate konturirano

Ključ je u tome da izgleda prirodno - bilo da koristite kremastu formulu ili više volite klasični prah, u nekoliko poteza kistom možete lijepo naglasiti lice i izgledati prirodno.

7. Popunjavanje obrva

Ako ste Cara Delevingne ili Lily Collins, slobodno preskočite ovo. Svi ostali ipak trebaju naučiti kako pravilno popuniti i oblikovati obrve. Prava formula, pravi proizvod, prava nijansa i pravi oblik - obrve su itekako važne!

MAC Eye Brow Set & Pencils
MAC Eye Brow Set & Pencils

8. Prirodan izgled pudera

Jedna riječ: blendanje. U 30-ima se nekako podrazumijeva da znate kako savršeno izblendati tekući puder za prirodan izgled kože. Do tada ćete najvjerojatnije primijetiti i nekoliko malih linija na koži, prema tome bi bilo dobro da u svoju rutinu uključite i primer.

9. Usavršavanje umjetnosti bronzera

Svi vole bronzer i brončani izgled koji daje našoj koži - i to sve bez sunca! 

Najbolji bronzeri na našem tržištu!
Najbolji bronzeri na našem tržištu!

10. Blendanje rumenila

Ako niste do sada shvatili - rumenilo je vaše tajno oružje u borbi protiv umorne kože, zbog koje možete izgledati starije no što to ustvari jeste. Drugim riječima, trebali biste naučiti kako koristiti ovaj moćni alat. Nije važno volite li više kremasto ili ono u prahu, ključ je točno znati gdje nanijeti rumenilo na vlastito lice. 

Clinique, MAC, Essence
Clinique, MAC, Essence