10 makeup pogrešaka kojima uništavamo kožu

| Beauty |

10 makeup pogrešaka kojima uništavamo kožu
10 makeup pogrešaka kojima uništavamo kožu

 Jedna je stvar nanijeti krivo eyeliner; potpuno drugo je počiniti makeup grijehe koji štete vašem najvažnijem beauty faktoru - vašoj koži! Uvijek tražimo nove trikove i proizvode zbog kojih će koža sjati, izgledati zdravo, mladoliko i svježe te se boriti protiv bora i sitnih linija na licu. Ali istovremeno otkrivamo i brojne stvari koje radimo na dnevnoj makeup bazi zbog kojih samo štetimo izgledu vlastite kože, a da toga nismo ni svjesni.

U nastavku pročitajte 10 učestalih makeup pogrešaka koje neizbježno uništavaju našu kožu...

1. Računate CC ili BB kremu kao zaštitu od sunca. Mnogo žena misli kako je CC ili BB krema ili čak obični tekući puder s malo (ili ništa) SPF faktora dovoljna za zaštitu od sunca. Krivo! Obavezno trebate nanijeti kremu sa zaštitnim faktorom posebno, prije nanošenja makeupa. 

SHISEIDO ULTIMATE SUN PROTECTION CREAM SPF 50+
SHISEIDO ULTIMATE SUN PROTECTION CREAM SPF 50+

2. Ne čistite lice pravilno. Ako ste jedna od onih žena koje znaju zaspati s makeupom, prestanite s tom navikom odmah! Cijeli dan na koži nosite SPF, kremu, ulja, serume te slojeve i slojeve makeupa - može li zamisliti što to čini vašoj koži? Ako svemu tome dodate i faktore okoliša (zagađen zrak, prašinu, pelud), mora vam biti jasno da u krevet ne smijete s tako nečistom kožom.

3. Ne perete makeup kistove i spužvice. Trebate ih temeljito oprati svaka 2-4 tjedna jer inače postaju leglo bakterija. I pogodite gdje onda te bakterije idu? Da, ravno u vaše pore. 

4. Ne perete ruke. Prije nanošenja proizvoda za njegu lica i naravno šminkanja obavezno morate očistiti ruke od prljavština, prašine i bakterija. 

5. Pregrubi ste pri skidanju šminke. Iako je važno temeljito čistiti lice i skidati šminku, možda to činite preintenzivno, što vam samo donosi probleme. Koristeći krivi čistač (pre blag ili pre grub), koristeći proizvode koji imaju visok udio kiselina (poput antibakterijskih čistača i pilinga) te pretjerano korištenje uređaja za čišćenje lica može dovesti do sušenja i dehidriranja kože. 

Eucrin i njega kože osjetljive na alergije

6. Ne čitate deklaraciju na makeup proizvodima. Od proizvoda "za osjetljivu kožu" velika većina nas će profitirati jer to obično znači da proizvod ima manje sastojaka koji izazivaju iritaciju kože. 

7. Zaboravljate da je "manje više". Previše pudera i korektora izaziva proširenje pora i nastanak malih linija na licu. Pretjerivanje sa šminkom i proizvodima za njegu lica nije dobra ideja. Baš zato ponekad izgledamo starije no što to jesmo, a da ne spominjemo da si tako otežavate proces skidanja šminke i čišćenja lica.

8. Ne dajete svojoj koži predah ni odmor. Sve glumice i manekenke drže se istog pravila: kad nisu na setu, odmaraju kožu. To znači ni trunke pudera, rumenila ni korektora.  

9. Kopirate i preuzimate tuđe makeup navike. Jedna je stvar dobiti preporuku za kozmetiku od prijateljice koja ima savršenu kožu, a nešto potpuno drugo je voditi se za njenim savjetom bez da ste ranije uzeli u obzir imate li isti tip kože i iste potrebe. Nikad ne podrazumijevajte da ono što se sviđa i odgovara vašoj prijateljici nužno mora odgovarati i vama. 

Najbolja DIY maska protiv mitesera
Najbolja DIY maska protiv mitesera

10. Koristite previše DIY kućnih proizvoda. Svi volimo doma napraviti odličnu prirodnu masku ili kremu, ali budite oprezni sa sastojcima koje koristite i ne pretjerujte s njima. Previše DIY proizvoda neće nužno donositi korist vašoj koži i ponekad će čak i raditi protiv vas.