10 beauty trendova koje ćemo ostaviti u 2016. godini

| Beauty |


Trendovi dolaze i odlaze iz sezone u sezonu, za nekima žalimo, a za neke jedva čekamo da nestanu i nadamo se kako se takvi više neće vratiti.

Ovo su trendovi koji su obilježili 2016. godinu, neke smo i sami pratili, neki u nas zabavljali, a neki zgražali.
Svakako, izgleda kao da im je svima došao kraj, a ovo su trendovi koji će ih zamijeniti.

1. Obrve
Posljednjih su sezona vrlo popularne bile takozvane Instagram obrve, obrve koje u principu dobro izgledaju samo na Instagramu. Na sreću, čini se kako takve obrve polako odlaze u zaborav, a zamijenit će ih prirodne, čak i pomalo neuredne obrve. 

2. Trepavice
Umjetne trepavice svakako odobravam u posebnim situacijama kada želite zablistati i kada na licu imate nešto više makeup nego obično. U 2016. godini gotovo su sve žene hodale okolo jedva gledajući ispod preteških, predugih i pretamnih trepavica.

3. Nude odlazi u prošlost
„Nude“ nijanse u šminkanju prošle su sezone bile toliko popularne da je vrijeme da ih zamijeni malo boje. Tuševi i maskare u veselim bojama navodno su must have za 2017. godinu.

4. Contouring
Priznajemo da dobro savladana contouring tehnika nekad zbilja dobro dođe, pogotovo na fotografijama, ali najčešće smo viđali vrlo loše contouring tehnike, tome napokon dolazi kraj. Iduću će sezonu obilježiti prirodni tonovi kože bez previše slojeva i nijansi.

5. Sjajne usne
Mat usne bile su na gotovo svakoj modnoj pisti ovo godine, u 2017. godinu ulazimo sa sjajnim usnicama.

6. Vesele boje na usnama
Ruževe u boji vina nakratko možete spremiti, izgleda da ćemo baš kao i na očima iduće sezone nositi vesele boje.

7. Retro valovi
Jedan od nama najdražih trendova zasigurno su retro valovi s kojima se gotovo svaka žena osjeća poput hollywoodske dive. Iako će ih sljedeću sezonu zamijeniti sitne kovrče sigurni smo da taj trend neće potpuno izblijedjeti.

8. Boje za kosu
Ove su se godine nosile upadljive boje za kosu, ljubičastu, rozu i modru kosu zamijenit će toplije i prirodnije nijanse.

9. Messy bun
Tutorial za „messy bun“ bio je jedan od najtraženijih u 2016. godini, taman kad smo ih naučili s lakoćom napraviti, one odlaze u povijest i dolaze uredne i zalizane frizure.

10. Manikura
„Moon“ manikiru zamijenit će francuska manikura u veselim i svijetlim nijansama.