Avène predstavio novu anti-age liniju sa zvijezdom među sastojcima -  vitaminom C!

| Beauty |

Avene Vitamin C

Zahvaljujući svojoj dermatološkoj stručnosti, Eau Thermale Avène   i u ovoj godini nastavlja s  inovacijama koje oduševljavaju sve skincare entuzijaste.  Tako je na našem tržištu predstavljena hvaljena linija VITAMIN ACTIV Cg, a posebno njezin prvi korak rutine Korektivni serum za blistavost. Riječ je o serumu koji već od prve primjene zaglađuje bore, naglašava blistavost kože i smanjuje pojavu tamnih mrlja zahvaljujući trima djelatnim sastojcima [Vitamin Cg* + bakuchiol + niacinamid].  Luksuzni zagrebački Met Boutique Hotel poslužio je kao odlična kulisa za predstavljanje eksluzivnog noviteta iz dermatoloških laboratorija Avène.

Avène nam je svima nam je poznat kao pouzdani saveznik osjetljive kože, a zadnjih se godinu dana unazad godinu intenzivno  razvija i u anti-aging segmentu.  Ono što ističe Avène brend je konstantno razvijanje inovativnih formula u suradnji s dermatolozima, s različitim kombinacijama učinkovitih djelatnih sastojaka, savršeno prilagođenih različitim potrebama, stanjima i tipovima kože

Avene Vitamin C

Anti-age koktel za blistavu kožu

Ovogodišnja suradnja rezultirala je stvaranjem visokoučinkovite linije sa zvijezdom među sastojcima, vitaminom C! Avene Vitamin Activ Cg  dugoočekivana je anti-age linija našem tržištu koja jamči stabilnost formule vitamina C upravo zahvaljujući provitaminu Cg kao ključnom sastojku proizvoda. Profil  visoke stabilnosti i podnošljivosti Vitamina Cg je ono što ga ističe od drugih proizvoda dostupnih na tržištu. U stvaranju VITAMIN ACTIV Cg Korektivnog seruma za blistavost kože, dermatološki laboratoriji Avène po prvi su puta koncentrirali 3 dermatološka djelatna sastojka:

[VITAMIN Cg*] 1,8 %: visokostabilni oblik vitamin C, poznat po svojoj antioksidativnoj učinkovitosti, ekvivalentan je  20%-tnom vitaminu C**

[NIACINAMID] 3 %: dugotrajno regenerira kožu i smanjuje pojavu tamnih mrlja

[BAKUCHIOL] 1,5 %: prepoznat kao biljna alternativa retinolu, korigira bore.

Sa svojom komplementarnom kombinacijom djelatnih sastojaka ovaj serum pruža trenutni učinak blistavije i zagleđenije kože!

Avene Vitamin C

Svaki vitamin C u anti-age proizvodima nije jednako učinkovit

Prednosti provitamina C koji se nalazi u novoj VITAMIN ACTIV Cg liniji u odnosu na vitamin C u drugim sličnim proizvodima prvenstveno je njegova stabilnost. Što znači da je manje osjetljiv na oksidaciju i toplinu, pa je stoga i manji rizik od ranijeg propadanja. Također, provitamin C ima produljeno antioksidativno djelovanje zahvaljujući postupnom oslobađanju vitamina C, čime se sprječava rizik od prooksidativnog učinka. Novi VITAMIN ACTIV Cg korektivni serum nije potrebno čuvati u hladnjaku.

„Kao što znate, C vitamin je moćni antioksidans, inhibira enzim tirozinazu koja je bitna u stvaranju pigmenta melanina, stoga prevenira odnosno smanjuje hiperpigmentacije. Vitamin C ima bitnu ulogu u stvaranju kolagena tipa I stoga, što reći nego - volimo C vitamin. Ako pridodamo niacinamid koji djeluje smirujuće, protuupalno, antioksidativno i u smanjenju hiperpigmentacija - ovaj pripravak sadrzi dva moćna antioksidansa. Bakuchiol ili biljna aleternativa retinolu je sjajno odigrana kombinacija i moćna 3 mušketira u samo jednom serumu“, pojasnila je dermatologinja dr. Ružica Jurakić Tončić na predstavljanju.

Avene Vitamin C

Njega koja uključuje vitamin C

Važno je ponoviti da vitamin C ispravlja sve one neželjene znakove starenja – prosvjetljuje tamne mrlje, ujednačava ten, ispravlja bore i pospješuje blistavost kože. 

Prvi korak u njezi  je korektivni serum za blistavost kože, koji već od  prve primjene pokazuje rezultate koji se odnose na ujednačavanje tena. Serum sadrži trio komplementarnih djelatnih sastojaka, uz Vitamin Cg, tu su već spomenuti sastojci s iznimnim anti-age učinkom – niacinamid i bakuchiol.. Kako bi se pojačalo korektivno djelovanje seruma, u liniji se nalazi i  intenzivna krema za blistavost kože koja uz Vitamin Cg i niacinamid sadrži i hijaluronsku kiselinu. Oba proizvoda u liniji su baršunaste osvježavajuće nježno mirisne teksture koji predstavljaju izvrsnu podlogu za make-up, pružajući trenutni efekt blistavije i zaglađenije kože.

Vitamin Activ Cg serum je ispitan na osjetljivoj koži, sadrži 94 % sastojaka prirodnog podrijetla, bez sastojaka životinjskog podrijetla, u staklenoj bočici s pipetom.

Nije tajna: Vitamin C i SPF ne mogu jedan bez drugog

Anti-age njega ne ide bez zaštite od sunca. Stoga nemojte zaboraviti na kvalitetni drugi korak rutine njege kože -  fotoprotektivnu zaštitu.  Avène ove godine predstavlja nove ULTRA FLUIDE iznimno laganih tekstura s hidrirajućim i matirajućim učinkom. Dvije su  verzije ultra fluida - Nevidljivi koji je već u prvoj sekundi od nanošenja, neprimjetan na koži, te onirani ultra fluid, koji se svojom nijansom prilagođava svakom fototipu, sužava pore te ujednačava ten. Ultra fluidi su savršeni spoj zaštite, hidracije i ujednačavanja tena. Ne sadrže parfeme te su također, savršena podloga za make-up.

Sve spomenute Avène novitete možete pronaći u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama.