ZFF gostuje na Ljetnoj pozornici Tuškanac!

| Art |

Zvjezdano nebo nad nama i ZFF-ovi filmovi pred nama na velikom platnu Ljetne pozornice Tuškanac!

Od ponedjeljka, 17. srpnja do nedjelje, 23. srpnja na Ljetnoj pozornici Tuškanac gostuje Zagreb Film Festival: dok iščekujemo nadolazeće izdanje ZFF-a (koje će se održati od 11. do 19. studenog 2017.), prikazat ćemo nekoliko vrhunskih izdanja iz distribucije umjetničke organizacije Zagreb Film Festival, i to u jedinstvenom noćnom ambijentu ljetnog kina, u neposrednoj blizini šumovitog osvježenja Dubravkinog puta.

Program gostujućih ZFF-ovih filmova uključuje lepršavu francusko-islandsku komediju 'Projekt: Zajedno'  koja prati ljubavne (ne)zgode sramežljivog Samira koji se zaljubi u instruktoricu plivanja Agathu, a tu su i švicarsko-francuski animirani hit 'Moj život kao Tikvica' kojem je za dlaku izmaknuo Oscar, kao i gorko-slatka češka humorna drama o suočavanju sa smrću 'Kućna njega', te zabavan obiteljski film 'Novi klinac' koji pruža svjež i šarmantan pogled na noćnu moru svih tinejdžera - biti novi klinac u razredu.

Publika će moći uživati i u filmu 'Najsretniji dan u životu Ollija Mäkija', istinitoj priči o finskom boksaču koji se zbog ljubavi odrekao slave, te u belgijskoj drami 'Nakon ljubavi' redatelja Joachima Lafossea, neumoljivoj i inteligentnoj studiji narušenog ljudskog odnosa, ispričanoj s puno empatije i humora.

A ukoliko ljetne temperature postanu neizdržive, filmsko osvježenje donijet će nekonvencionalni portret slavnoga čileanskog pjesnika i nobelovca ('Neruda') koji potpisuje najhvaljeniji latinoamerički redatelj današnjice Pablo Larrain. Nerudu otkrivamo kao strastvenog ljevičara koji, zbog sukoba s dominantnom politikom, postaje progonjen u vlastitoj domovini. U naslovnoj je ulozi poznati čileanski glumac Luis Gnecco, a inspektora koji opsesivno traga za Nerudom tumači Gael Garcia Bernal.

Raspored projekcija:

17.7. PON – 21:30 h - Projekt: Zajedno

18.7. UTO – 21:30 h - Moj život kao Tikvica

19.7. SRI – 21:30 h - Kućna njega

20.7. ČET – 21:30 h - Novi klinac

21.7. PET – 21:30 h - Nakon ljubavi

22.7. SUB – 21:30 h - Najsretniji dan u životu Ollija Mäkija

23.7. NED – 21:30 h – Neruda

Ulaznice po cijeni od 25 kn možete nabaviti od 10. srpnja na blagajni kina Europa, Varšavska 3 i od 17. srpnja na blagajni Ljetne pozornice Tuškanac, Dubravkin put b. b. (sat i pol uoči početka projekcije).