Zatvara se Mala scena!

| Art |

Vitomira Lončar i Srđan Sandić

Na Književnoj večeri sa Srđanom Sandićem u galeriji Velvet gošća Vitomira Lončar odgovarala je na mnoga pitanja. Pričalo  se o kazalištu, zakonima, (ne)pravdi, glumi, i autoričinim nedavno objavljenim knjigama Slamka spasa  i Kazališna tranzicija u Hrvatskoj. Gošća glumica koja je  čitala ulomke je Ana Majhenić kao i producentica i urednica Ana Cvitaš. Sugovornica u razgovoru bila je i je dr.sc.Snježana Banović (ADU). 

Književne večeri u Velvetu
Književne večeri u Velvetu

Između ostalog Vitomira Lončar progovorila je o vlastitom  medijskom i osobnom progonu koji joj se trenutno događa, o gradskom nefinanciranju Male scene, o inspekcijama koje joj ništa nisu pronašli, o tome kako je upravo zbog toga primorana zatvoriti Malu scenu čija je osnivačica i direktorica. Vitomira je objasnila: "Kazalište Mala scena dobilo je odbijenice na sve žalbe koje je uputilo Uredu za kulturu, nije isplatilo sredstva za izvršeni program za 2012. godinu, nije odgovorilo na desetke dopisa koje je Mala scena pisala i tražila komunikaciju. Cjelokupan prijavljen program ali Ured zbog mog javnog djelovanja i upozoravanja na nezakonite radnje odličio je uništiti i mene osobno i kazalište . Svi zaposlenici kazališta od 1.7. dobivaju otkaz, a i 38 autora također više nemaju mogućnost rada u našem kazalištu. O ovoj odmazdi i uništavanju najstarijeg poduzetničkog projekta za mladu publiku u Hrvatskoj obavijestit ćemo i međunarodnu javnost".

Književnim večerima između ostalih prisustovali su Petar Cvirin, Snježana Banović, Vitomira Lončar, Nikolina Pišek, Boris Banović, Ana Majhenić i drugi.