Zagreb Film Festival je iza ugla

| Art |

Hrvoje Laurenta i Maja Weber
Hrvoje Laurenta i Maja Weber

Za 10 dana kreće 10. jubilarno izdanje Zagreb Film Festivala. Na današnjoj press konferenciji festival su predstavili izvršni direktor festivala Hrvoje Laurenta,  koordinatorica programa Sema Mehadžić, voditeljica odnosa s javnošću Ivana Sansević te direktorica odjela za odnose s javnošću Hrvatskog Telekoma Maja Weber. Riječ je o najbogatijem programu dosada, a u brojkama to izgleda ovako:

Datum: 14. – 21. listopada

Lokacije: 6 lokacija u gradu Zagrebu: Kina Europa i Tuškanac, Zagrebački plesnog centrar, Muzej suvremene umjetnosti, te nove lokacije kino Grič i Dokukino KIC

Broj filmova: 100 (u natjecateljskom programu pedesetak dugometražnih i kratkometražnih igranih i dokumentarnih filmova)

Broj kategorija: 10

Popratni program: Velikih 5, Bibijada, Moj prvi film Austrij te novi popratni program: Moj 3. film, Špijunski film te retrospektiva sjajnog Michaela Glawoggera

Edukativni program: Industrija Mladost! (4 raznovrsne filmske radionice i dva masterclassa)

Pored svega navedenog i ove godine ZFF je mislio na publiku van Zagreba – četvrti put putuje i to u Art-kino Croatia u Rijeku, Centar za kulturu Čakovec te po prvi put u kino Sloboda u Dubrovniku. A za vrijeme samog ZFF-a, kao i proteklih godina, nisu zanemarili ni zabavni sadržaj – u suradnji sa Stellom Artois organiziraju zabave u kinima Europa i Grič.

Također, novost kod programa Kockice je suradnja s Društvom hrvatskih filmskih redatelja koji će pobjedniku spomenutog programa osigurati deset tisuća kuna kao poticaj u njihovu daljnjem radu. 

Ivana Sansević, Selma Mehandžić, Hrvoje Laurenta i Maja Weber
Ivana Sansević, Selma Mehandžić, Hrvoje Laurenta i Maja Weber