Vatikanska Bazilika svetog Petra osvijetljenja ugroženim životinjskim vrstama

| Art |

Iz razloga što se u Parizu odvijala 21. Konferencija COP21 Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama, Vatikan je ugostio jedinstveni light show kako bi podigao svijesti o klimatskim promjenama. Light show je prikazivao ugrožene životinjske i biljne vrste, no upozoravao je i na promjene koje se događaju unutar civilizacija.  

Predstava pod nazivom „Fiat Lux: Illuminating Our Common Home“ označila je početak izvanrednog jubileja milosrđa, dan kada je papa Franjo otvorio Sveta Vrata katedrale 8. prosinca. Slavi se obično svakih 20 do 25 godina, a upravo je ta jubilarna cjelogodišnja proslava Rimokatoličke crkve stvorena kako bi se oprostili grijesi i potaknula univerzalna milost.

Projekcije na Bazilici svetog Petra u Vatican

Trosatni light show bio je dar Papi za početak svete godine, rekli su organizatori. Predstava govori vizualnu priču o ovisnosti ljudi i života na Zemlji s planetom te educira i potiče na promjene vezane uz klimatske krize različite generacije, kulture, jezike, religije i klase. Među gužvom koja je nastala ispred Bazilike svetog Petra, pronašla su se i mnogobrojna lica poznatih svjetskih flimaša i fotografa.