Valentinove kultne kreacije na izložbi

| Art |

Valentino i njegove crvene haljine
Valentino i njegove crvene haljine

Studeni ove godine obilježiti će otvaranje londonske izložbe velikog Valentina u Somerset Houseu. Postav izložbe pod nazivom Valentino: Majstor visoke mode fokusirati će se isključivo na komade iz kolekcija visoke mode ovog poznatog i cijenjenog talijana.

Kroz izložbu će biti prikazano preko 130 haljina koje su obilježile oko 50 godina njegove karijere, uključujući mnoge koje smo imali prilike viđati na crvenim tepisima na njegovim poznatim klijenticama poput Gwyneth Paltrow, Grace Kelly i Sophie Loren. Naravno, na izložbi ćemo imati prilike vidjeti i poznatu vintage Valentino haljinu koje se svi sjećamo, a koju je nosila Julia Roberts kada je 2001. godine preuzela svog Oskara, kao i vjenčanicu Jackie Kennedy Onassis iz 1968. godine.

Kultna oskarovska haljina Julia Roberts
Kultna oskarovska haljina Julia Roberts

"Svaka od ovih haljina ima jednu prekrasnu priču" rekao je Valentino povodom ove izložbe te dodao "Atelje je za svaku od ovih haljina odvojio sate, nekad i dane nježnog ručnog rada kako bi ih završio, a neki od detalja bili su vrlo zamršeni i komplicirani. Osim na revijama i nekim događanjima, javnost je rijetko imala prilike vidjeti ove haljine i zato je ovo njihovo prikazivanje u Somerset Houseu jedinstvena prilika da ih šira javnost detaljno prouči.”

Valentino haljine iz starih kolekcija
Valentino haljine iz starih kolekcija

Izložba koja će trajati puna tri mjeseca postavljena je ekskluzivno za Somerset House od strane tima međunarodnih dizajnera Kinmonth Monfreda i odabrana od Alistair O'Neill. Biti će podijeljena u tri odijeljenja: Povijest Valentina kroz koju će nas voditi njegove privatne fotografije, haljine s modne piste te haljine i tajne Valentinova ateljea.

Ukoliko se nađete u Londonu između 29. studenog i 3. ožujka obavezno posjetite ovu izložbu. Biti će otvorena svakodnevno od 10-18h, dok će četvrtkom biti dostupna do 21h, a ulaznicu ćete platiti 115 kuna (12.5£).