Uskoro nam stižu neobjavljena djela J.D.Salingera

| Art |

J.D:Salinger
J.D:Salinger

Autori nove biografijepisca J. D. Salingera tvrde da su riješili jednu od najvećih misterija izdavaštva – što je autor romana "Lovac u žitu" radio tijekom posljednjih pola stoljeća svog života. Neobjavljena djela trebala bi izaći 2015. godine, tvrde David Shields i Shane Salerno, čija knjiga o Salingeru izlazi 3. rujna, dok Salernov dokumentarni film izlazi 6. rujna. Autori tvrde da su za knjigu koristili dva odvojena i nezavisna izvora, čije su informacije dokumentirane i verificirane. 

Neobjavljena djela vratit će junaka "Lovca u žitu", Holdena Caulfielda, a opisat će Salingerove godine tijekom Drugog svjetskog rata i njegovo uranjanje u istočnjačke religije. Materijali sadrže i nove priče o obitelji Glass i druge radove. Nijedna nova Salingerova knjiga nije izašla od '60-ih godina, kada se autor povukao iz javnog života. Tijekom posljednjih 50 godina, pojavio se beskrajni niz nagađanja što je Salinger radio tijekom samoproglašene mirovine. Činjenica da je nastavio pisati je dobro dokumentirana, a i sam Salinger je, za New York Times, 1974. godine rekao da svakodnevno piše, ali samo za sebe. Još uvijek se točno ne zna što je Salinger točno sakrio u sefu u svom domu u Cornishu, New Hampshire. Njegovo imanje vode sin Matt i udovica Colleen O'Neill, koji o tome ne žele pričati od Salingerove smrti 2010. godine, a nisu ni surađivali sa Salernom i Shieldsom.

 Njihova biografija od 700 stranica sadrži dosta rijetkih fotografija i pisama, kao i nepoznate detalje iz autorovog života. Salerno je potrošio dva milijuna dolara vlastitog novca i putovao diljem SAD-a i Europe u potrazi za materijalom.