Upoznajte predivno životinjsko carstvo Lijepe Naše!

| Art |

Otisnite se na jedinstveno putovanje hrvatskim travnjacima i livadama, nizinskim i planinskim šumama, močvarnim područjima, surovim kamenjarom i čarobnim krškim podzemljem. Uz nadahnjujuće i informativne tekstove Gorana Šafareka, hrvatskog biologa, istraživača, fotografa i snimatelja, te zapanjujućim fotografijama upoznajte zanimljive životinje naših bistrih rijeka, brojne vrste s kojima dijelimo životni prostor u gradovima i selima te čudesnu faunu jadranskog podmorja.

Za sve ljubitelje životinja i prirode u izdanju Mozaika knjiga s ponosom je izdana najveća ilustrirana zbirka hrvatske faune s više stotina obrađenih životinjskih vrsta. Hrvatska je među rijetkim državama u kojima još žive vuk, medvjed i ris, koji su u većini zapadnoeuropskih država nestali. To svjedoči o njezinu izuzetnu prirodnom bogatstvu. Šupljikavo krško podzemlje ispod gotovo polovice Hrvatske pravo je biološko blago, a toga su svjesni tek rijetki. Hrvatska podzemna fauna s mnogim endemima jedno je od svjetskih središta biološke raznolikosti; od petsto vrsta čak sedamdeset posto su endemi!

Nemoguće je u jednoj knjizi prikazati sve životinje koje žive unutar hrvatskih granica, pa su u knjizi obrađene najčešće, ali i rijetko viđene vrste. Naglasak je na našim endemima i ugroženim vrstama, jer svijest o ugroženosti neke životinje dobar je početak njezine zaštite. Životinje opisane u knjizi svrstane su po biogeografsko-stanišnom principu, tj. po karakterističnim područjima na kojima obitavaju.

UN-ov glasnik mira, nositelj Guinnesova rekorda čija je knjiga Alkemičar preveden na 80 jezika svijeta i prodan u 65 milijuna komada, pisac koji je objavio 30 naslova i čije se knjige prodale u više od 165.000.000 primjeraka, književnik sa 115 internacionalnih nagrada, autor čija su djela doživjela 65 kazališnih adaptacija, Paulo Coelho ima novi roman Preljub.

 Jer velika ljubav nikad nije ispisana unaprijed.

 Život bez ljubavi – je li vrijedan življenja?

„Preljub“ Paula Coelha, objavljen na portugalskom jeziku u travnju ove godine, njegov je šesnaesti roman. U Brazilu se odmah našao na prvim mjestima svih lista najčitanijih naslova. Englesko izdanje najnovijeg djela ovog u svijetu omiljenog pisca izlazi u kolovozu, a hrvatsko prije njega – u lipnju. „Preljub“ propituje nejasne granice između ljubavi i slijepe zaljubljenosti. I ovaj roman, kao i ostala djela Paula Coelha, temom i životnim situacijama koje problematizira dodirnut će živote milijuna ljudi, obratiti se svima onima koji su se ikad zapitali: „Jesam li ovako zamišljao svoj život?“