Tko su "mean girls" svjetske mode?

| Art |

Zamislite srednju jednu tipičnu američku srednju školu. Točnije, zamislite srednju školu poput one u filmu "Mean girls", a umjesto glumaca zamislite aktere svjetske modne scene. Povodom desete obljetnice ovog filma, mi vam donosimo zanimljiv presjek kako bi taj scenarij izgledao. 

Anna Wintour, Karl Lagerfeld & Tom Ford
Anna Wintour, Karl Lagerfeld & Tom Ford

Srijedom nosimo krzno!

Ne možete to odmah zaključiti jer nose naočale, ali da, osuđuju vas. Grickaju avokado s kamenim izrazom lica i sve što čujete je čudni šapar kada Atlanta de Cadenet prođe pored njih u flanelu vezanom oko struka ('Vintage! Tako cool!'). Također, u ovoj školi nije strano pitanje:'Podignite ruku ako ste osobno bili žrtve Karla Lagerfelda.'

Moramo li to uopće reći? Ne možete sjesti s njima.

Ruski iseljenici

Ovaj stol čine Miroslava Duma, Anya Ziourova, Naseeba Adilova & Ulyana Sergeenko. Inače poznati kao studenti s razmjene. Jednako ste prestrašeni od same pomisli na pokušaj izgovora njihovih imena, kao i od njihove besprijekorne garderobe. Kruže glasine da je Karl jednom, klimajući glavom, dao čistu desetku Miroslavinom outfitu. Mogla bi čak biti riječ o drhtaju. Žiri odustaje.

Bryanboy, Chiara Ferragni & Susie Bubble
Bryanboy, Chiara Ferragni & Susie Bubble

Blogeri

To je BASECAMP BLOGOPRENEUR (da, to totalno je riječ). Stol im je udubljen zbog težine od 7 iStvari po osobi. Oni često moraju rotirati smjene nakon što se Wordpress žali na njihov zajednički pad sposobnosti. Nemojte ni pokušavati doći do riječi između mobilnih zvučnih signala i vibracija – ručak ne može biti ANALYTIC PRIMETIME, ali hello, PRESCHEDULED objavljivanje statusa! Izignoritat će vas prije no što kažete 'keks'.

"The Slashers"

Harley Viera Newton, Hannah Bronfman, Leigh Lezark, Atlanta de Cadent & Chelsea Leyland poznate su i kao IT-cure DJ-i u majicama s logom nekakvog benda, te u Chanelu. Kvintet cura s frizurom kao da su se tek probudile i slušalicama zamotanim poput vratnih jastuka koje ROLL IN NURSING uvijek-tako-neznatnim mamurlucima upravo za vrijeme ručka. (meni: krumpirići koji istog trena isparavaju iz njihovih strukova). Nisu Plastike, ali ove Spice Girls SCENESTER drukčiji su oblik bivanja cool *– amorfna skupina UNDERGROUNDS čiji vas prizor natjera da izvadite svoje fotoaparate većom brzinom od turista na safariju. (O moj bože! Je li to Rachel Bilson?! Čekaj…')

*Još ne možete sjesti s njima.

Andre Leon Talley, lynn Yaeger & Anna dello Russo
Andre Leon Talley, lynn Yaeger & Anna dello Russo

Čudaci

Damian i Janices modne kantine. Sve ide na ovaj stol – MUUMUUS, šminka i cipele koje izgledaju kao da su reciklirane od Muppeta. Poznati po bezrazložnoj ERUPTING, sa smijehom i STAGING improviziranih TWIRLING lekcija u hodnicima kantine, ovaj je paket ekscentrika mnogo ekskluzivniji nego što ste mislili, ali…*

*Vjerojatno možete sjesti s njima.

Glamurozna gerijatrija

Iris Apfel, Lynn Dell & Ilona Royce Smithkin imaju jedini stol bez vibrirajućih iPhonea, kao glavnih ukrasa na stolu. Iz udaljenosti mogu podsjećati na trio gatara u crno-bijelom svijetu, ali priđite malo bliže i vidjet ćete da ovi glamurozni 80- i 90-godišnjaci zaista žive na način koji dvadesetogodišnjaci jednostavno ne mogu shvatiti. Uhvatit ćete ih kako isfuravaju svoje turbane i XXL naočale, GIVING BUM-CLEAVAGE THE SIDE-EYE i preskakujući svaku klasu jer život je prokleto kratak (i oni možda nisu čuli zvono).

Karlie Kloss, Cara Delevingne & Joan Smalls
Karlie Kloss, Cara Delevingne & Joan Smalls

Oni su ti koji sjede u nizu na jednoj strani stola (na strani koja je okrenuta prema prirodnom svjetlu, naravno), s ispruženim, tankima poput grančicama, rukama, s kapcima dovedenima do Tyra-SMIZE ( hmm, to je nešto poput osmijeha, ali ne putem ustiju, već preko očiju) savršenstva, s lagano napućenim usnama te s Valenciom tretiranu već beskprijekornu kožu. Budete li prolazili pored njihovog stola, čut ćete MUSINGS poput 'Znate pravilo ruke – ako je vidljiv lakat, reži!' i 'Beanie ili bez beanieja?!'. (Naglasak na QUICK-MOVE TOO SLOW AND YOU'LL neizbježno BE SNAPPED MID-BITE IN THE BACKGROUND. To je nešto što Afterlight ne može popraviti).